Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

Module uit de Leergang Personenschade Licht Letsel

Vanaf

€ 1.917,56

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding raak je in korte tijd vertrouwd met de aandachtsgebieden aansprakelijkheid en schadebehandeling binnen het schadebehandelingsproces van licht letsel. Je verkrijgt veel inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op dit vakgebied. Ook verdiep je je in onderwerpen als rechtsbijstand en fraude. Na afloop kun je het schadebehandelingsproces rondom aansprakelijkheid correct afhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete Leergang Personenschade Licht Letsel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Licht Letsel van NIBE-SVV. De leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars met als focus personenschade licht letsel. Je bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. Je wilt je graag op een praktijkgerichte manier ontwikkelen op het gebied van aansprakelijkheid en schadebehandeling.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder verdiepen in licht letsel? Dan raden we je aan de hele Leergang Personenschade Licht Letsel te volgen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om het schadebehandelingsproces omtrent aansprakelijkheid optimaal in te vullen. Je verkrijgt inzicht in alle relevante wet- en regelgeving op dit gebied. Zo behandel je schadevergoedingsrecht, verkeersrecht en OVS, en Artikel 185 Wegenverkeerswet. Ook besteden wij aandacht aan rechtsbijstand en fraude. Je wordt begeleid door ervaren praktijkdocenten. Daarnaast is de opleiding zeer praktijkgericht en toegankelijk.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je minimaal MBO-werk- en -denkniveau hebt. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

 

Personenschade Licht Letsel: Aansprakelijkheid en Schadebehandeling

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.