Personenschade Algemeen

Verdiep je in de basis van de afhandeling van personenschade

Vanaf

€ 740,00

4 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding leer je het vorderingsrecht bij letsel of overlijden beoordelen. Daarnaast ga je aan de slag met wie er volgens het vorderingsrecht aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding. Een van de onderdelen is het berekenen van de schade voor de diverse categorieën van slachtoffers. Dit bereken je met behulp van verschillende berekeningsmethoden, bijvoorbeeld de periodieke afrekening. Hierbij komen kapitalisatie en fiscale gevolgen aan de orde. Ook worden sociale verzekeringen behandeld die relevant zijn voor de personenschaderegeling. Kortom: met deze opleiding ontwikkel je de elementaire kennis die je nodig hebt om de betrokkenen bij personenschade te helpen.

Jouw loopbaan

Deze opleiding leert je de regeling van letselschade. De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars, letselschade-, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of assurantietussenpersonen, die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van letselschade.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen binnen de letselschade? Dan is de Leergang Personenschade Licht Letsel wellicht iets voor jou. Daarnaast is de opleiding ook geschikt als voorbereiding op het specialisme letselschadebehandeling. Dit specialisme kun je bereiken door de Leergang Personenschade Zwaar Letsel te volgen.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de algemene basiskennis die noodzakelijk is bij het afhandelen van personenschade. Zo ga je aan de slag met het vorderingsrecht, arbeidsongeschiktheid en schaderegelingen. Je ontwikkelt gedegen kennis en bent in staat een eenvoudige schaderegeling succesvol uit te voeren. Hierbij is het ook van belang dat je meer weet van het berekenen van toekomstschade en de regelingen en wetgeving omtrent personenschade. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten uit de praktijk.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 4 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Juridische basis van vorderingsrecht bij ­letsel en ­overlijden
 • Regelingen en wetgeving ziekte en arbeids­ongeschiktheid
 • Regelingen en wetgeving pensionering en overlijden
 • Schaderegeling bij letsel en bij overlijden, en de invloed die de positie van het slachtoffer als werknemer, zelfstandig onder­nemer, kind, partner en/of studerende hierop heeft
 • Financiële gevolgen nabestaanden bij overlijden
 • Berekening van toekomstschade
 • Schadevergoedingen en de fiscus
 • Verhaalsrecht werkgevers en instanties omtrent ­uit­keringen

Examen en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Personenschade Algemeen’ van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 4 maanden
 • Varianten: E-learning
 • E-learning: Online studie met contact en begeleiding op afstand van een ervaren vakdocent

Het is mogelijk een geprinte syllabus te bestellen. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 565,-
Examenkosten
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 740,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 740,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 565,-
Examenkosten
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 740,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 740,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Personenschade Algemeen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.