Patisserie

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

admission

Heb ik een vooropleiding nodig?


Iedereen kan leren hoe je het lekkerste kleingebak of suikerwerk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt om aan deze Patisserie opleiding te beginnen is een positieve instelling!

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!


Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

graduation

Krijg ik een certificaat?


Heb je de cursus afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

program guide

Wat leer ik?


De cursus Patisserie is een praktijkgerichte cursus. Tijdens de cursus leer je met verse ingrediënten echte huisgemaakte producten te maken, zonder het gebruik van kant-en-klare producten. Je leert banketbakken als een echte banketbakker en maakt tijdens de cursus de lekkerste eigen deegsoorten, sauzen en snoepgoed. 

De verschillende lessen zijn opgebouwd in vier thema's: chocolade, confiserie, koffie garnituur en ijs. Je start de cursus met het maken van chocoladevariaties. Het verwerken van chocolade en temperen. Je leert confiserie maken. Confiserie is snoepgoed, zoals karamels, noga, marshmallows en lolly's. Tijdens de cursus ga je ook aan de slag met het maken van cake en gebak. Je leert diverse variaties te maken met bijvoorbeeld noten, vruchten en jams. Het maken van koffiegarnituur komt ook aan bod, denk hierbij aan macarons, goudflikken en financiers met kersen. Om de perfecte ijscoupe te maken werk je met diverse siropen en sauzen.

Het lesmateriaal is duidelijk en helder geschreven door een echte Patissier en zit boordevol bijzondere recepten. De opgaven variëren van praktijkopgaven tot kennisopgaven. Heb je een praktijkopdracht af? Dan kun je de foto's ter controle opsturen naar jouw docent. De docent voorziet jouw werk direct van feedback en tekent de opdracht voor je af.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Bonbons
  • Suikerwerk
  • Klein gebak
  • Jams
  • Mousse
  • Snoepgoed
  • Technieken
  • Karamel
  • IJscomposities
  • Macarons

FlexibelStuderen® doe je bij NTI


Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding


Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wil je je inschrijven?

Neem voor de actuele planning contact op met onze opleidingsadviseur en doe een voorlopige inschrijving via het formulier. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.
 
Voorlopig inschrijven
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Patisserie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.