Opscholingstraject Bevoegdheid Groepsleerkracht VMBO-onderbouw

Binnen 6 maanden bevoegd voor de klas in de VMBO-onderbouw

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u in het bezit van uw onderwijsbevoegdheid PABO en wilt u les kunnen geven in het VMBO? Via dit korte opscholingstraject behaalt u in 6 maanden uw bevoegdheid om les te geven in de onderbouw (eerste 2 leerjaren) van het VMBO basis/kader. Als leerkracht bent u na het succesvol afronden van dit traject dan ook breed inzetbaar waardoor u een uitstekend carrièreperspectief heeft.

Subsidie

De overheid stimuleert het behalen van uw bevoegdheid voor de VMBO-onderbouw basis/kader sterk. Mogelijk komt u dan ook in aanmerking voor de subsidie korte scholingstrajecten VO, waarmee u 100% van uw opleidingskosten vergoed krijgt. Voor meer informatie zie Subsiedieregeling.

Doelgroep

U bent PABO-gediplomeerd of afgestudeerd aan de Pedagogische Academie en werkzaam in de onderbouw van het VMBO-basis/kader en wilt hiervoor graag uw officiële bevoegdheid behalen. U bent niet gestart met een tweedegraads lerarenopleiding.

Doel en opzet

Het Opscholingstraject Bevoegdheid Groepsleerkracht VMBO-onderbouw volgt de landelijke eisen ten aanzien van deze bevoegdheid. In dit traject wordt aandacht besteed aan 3 onderdelen:

  • Algemeen pedagogisch-didactische vaardigheden gericht op leerlingen in het VMBO-onderbouw
  • Vakinhoudelijke en vakdidactische vaardigheden Nederlands en rekenen/ wiskunde
  • Vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en vaardigheden in een profielkeuze. U kiest hierbij uit het profiel mens en natuur, mens en maatschappij of Engels
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bevoegdheid

Na succesvolle afronding van dit opscholingstraject ontvangt u de bevoegdheid ‘groepsleerkracht VMBO-onderbouw basis/kader’. De vakken die u mag geven op basis van uw profielkeuze worden op uw certificaat vermeld.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 4.990,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

U kunt deze opleiding ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Opscholingstraject Bevoegdheid Groepsleerkracht VMBO-onderbouw

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.