Oplossingsgericht Coachen in de Zorg

Succesvol oplossingsgericht coachen van cliënten

Vanaf

€ 618,00

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je cliënten aanleren hoe zij vanuit hun eigen kracht problemen kunnen oplossen? Dan is deze cursus iets voor jou. Je kijkt niet naar de oorzaken van het probleem, maar focust je op wat goed gaat en stimuleert zo de zelfredzaamheid van cliënten. Daarbij worden cliënten uit je eigen praktijksituatie steeds als casuïstiek gebruikt. Je leert de juiste vragen stellen en oefent in rollenspelen met diverse soorten cliëntenprofielen, waarbij je uitgaat van zowel je eigen ervaringen als die van je medecursisten. Hierdoor kun je je nieuw ontwikkelde vaardigheden meteen toepassen in de eigen praktijk.

Resultaat

  • Je kunt beargumenteren waarom oplossingsgericht coachen in de praktijk werkt
  • Je handelt vanuit een oplossingsgerichte grondhouding
  • Je past oplossingsgerichte interventies toe
  • Je maakt effectief gebruik van oplossingsgerichte gesprekstechnieken
  • Je reflecteert op je vaardigheden met betrekking tot oplossingsgericht coachen
  • Je brengt je eigen ‘oplossingsgerichte taal’/interventies in praktijk

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici en andere professionals in de zorg die willen leren in hun beroepspraktijk cliënten oplossingsgericht te coachen.

Aanpak

De cursus start met een online gedeelte waar je 3 weken lang elke dag 5-10 minuten bezig bent met het lezen en doorlopen van een online omgeving. Daarin zul je in je dagelijkse werkzaamheden de opgedane informatie en/of opdrachten toepassen. Vervolgens stroom je door naar 2 klassikale lesdagen. Je krijgt kennis aangereikt door middel van actuele, relevante literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met het oplossingsgericht coachen van cliënten. Het gebruik van interactieve werkvormen en diverse praktische oefeningen, zoals rollenspelen en brainstormsessies, maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en bestaat uit 12 contacturen en zelfstudie. Let op! Onderdeel van deze cursus is een e-learning die je volgt voor de start van de cursus.

Professionals

Onze programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf ruime ervaring hebben met oplossingsgericht coachen. Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

  • Caroline Heijmans, sociaal-psycholoog
  • Marjolein Marcus, fysiotherapeut en psychosomatisch fysiotherapeut

Virtual classroom en klassikaal

Deze cursus wordt klassikaal en via onze virtual classroom Vitero aangeboden. Kijk bij de planning voor de locatie van de klassikale variant en startdata van beide varianten. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten.

 

Oplossingsgericht Coachen in de Zorg

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.