Ontwikkelingen binnen de Wabo

De actuele stand van zaken rond de Wabo

Vanaf

€ 633,05

Duur

1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je in je functie regelmatig te maken met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)? En wil je hier brede kennis over vergaren? In deze praktische training ben je binnen 1 dag weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Wabo. Ook komt de nieuwe Omgevingswet aan bod in deze training. Met je opgedane kennis en inzichten kun je op je eerstvolgende werkdag direct aan de slag.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training beschik je over de kennis van de Wabo die je in je functie nodig hebt. Je weet een praktische vertaalslag te maken naar je eigen praktijk.

Aanpak

Aan de hand van praktijkvoorbeelden die je zelf of de trainer aanreikt, maak je de vertaling van de Wabo naar je eigen organisatie. Je leert van en met elkaar door je ervaring te delen en met voorbeelden uit je eigen praktijk aan de slag te gaan.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze training is speciaal geschikt voor handhavers, vergunningverleners of beleidsmedewerkers die in de dagelijkse praktijk bezig zijn met de uitvoering van de Wabo.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Vergunningsproces vertaald naar
  • ruimtelijke ordening en bouwen
  • Activiteitenbesluit - milieu - Waterwet
  • kwaliteitseisen
  • integratie handhaving
  • introductie big eight en de impact van deze systematiek op het houden van toezicht
  • te verwachten knelpunten
  • klant- en aanvraagprofiel
  • vergunningenmanagement
  • handhavingsmanagement
  • front- en backoffice, IT en ­veranderproces
  • rol van de adviseurs, met name die van de RUD’s, waterschappen en veiligheidsregio’s
 • Recente jurisprudentie
 • Handhaving
 • Vertaling naar je organisatie

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Ontwikkelingen binnen de Wabo’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training Ontwikkelingen binnen de Wabo duurt 1 dag.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 549,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 629,-
BTW bedrag
€ 4,05
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 633,05

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Ontwikkelingen binnen de Wabo

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.