Online Communicatieadviseur

Vakopleiding op B-niveau - 7 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij net gestart als online communicatieadviseur of heb je de ambitie om communicatieadviseur te worden? En ben je op zoek naar een opleiding die je helpt om de online aspecten van het vak beter te beheersen? Kies dan voor deze uitdagende vakopleiding van SRM. Tijdens deze opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen door de nadruk te leggen op praktisch uitvoerbare inzichten, waarmee jij direct aan de slag kunt. De bijeenkomsten worden verzorgd door de beste praktijkprofessionals uit het werkveld van online marketing en zo leer jij het vak uit eerste hand. Je leert vraagstukken bekijken door de vele brillen die je tot je beschikking hebt: analytics, SEO, user experience, social media, contentstrategie, e-mail en online advertising. Je groeit als adviseur met jouw kennis van de online mogelijkheden en de toepassing van data binnen jouw adviezen. Na afloop sta je sterker in je vak en ben je bekend met de belangrijkste ontwikkelingen in de online wereld.

Direct resultaat

 • Je kent de vele online middelen die ter beschikking staan en kunt hier effectief mee werken
 • Je kunt door de lens van online communicatie, complexe vraagstukken vertalen naar hanteerbare adviezen
 • Je hebt inzicht in de laatste stand van zaken, tips, tools en methoden binnen de online wereld
 • Je kunt aan de hand van data kritisch kijken naar een online communicatieaanpak en je kunt deze van verbeterpunten voorzien
 • Je weet hoe je de online ervaring voor jouw doelgroep verbetert op de online kanalen die de organisatie beheert
 • Je kunt met een strategische bril kijken naar content die mensen raakt en bijblijft
 • Je weet hoe je beter vindbaar en zichtbaar wordt voor jouw doelgroep

Voor wie

Deze opleiding is uitermate relevant voor iedereen die regelmatig te maken heeft met communicatieadvies. Met deze unieke opleiding zorg jij voor meer impact van jouw adviezen. Je ontwikkelt je tot de sparringpartner voor online specialisten.

Programma

Tijdens de opleiding leg je het fundament onder al jouw online communicatie-inspanningen, zodat je actief inspeelt op de snel veranderende online wereld. Door een stevige basis van inzichten en kennis weet je trends op waarde te schatten en kun je veel beter inspelen op de vele updates waar je mee geconfronteerd wordt. Je leert strategische keuzen maken die door hun flexibiliteit niet snel achterhaald raken. Alle belangrijke onderwerpen komen hierbij aan bod, waaronder analytics, contentstrategie en online advertising. Je ontwikkelt vaardigheden om jouw organisatie zo goed mogelijk in te laten spelen op de wensen en het gedrag van de doelgroepen. Bovendien ontwikkel je jouw adviesvaardigheden, zodat je complexe marketingvraagstukken kunt vertalen naar overtuigende adviezen. Daarbij word je begeleid door een van de beste professionals uit de communicatiesector, die jou de fijne kneepjes van het vak leert.

Topdocenten uit de praktijk

De docenten worden door SRM zorgvuldig geselecteerd. Vakkennis binnen online markten, ruime en actuele ervaring in het vakgebied en didactische kwaliteiten zijn de belangrijkste criteria. Op elke bijeenkomst wordt een docent ingezet die in zijn of haar dagelijkse praktijk met alle facetten daarvan in aanraking komt. Hierdoor weten de docenten de theorie eenvoudig te vertalen naar de voor jou herkenbare praktijk.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Online communicatieadviseur

(24 dagen)

 • Online fundamentals
  • Google Analytics
  • User Experience
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Google Ads
  • E-mailmarketing
  • Social media
  • Online advertising
  • Affiliate marketing
  • Conversion optimization
 • Contentstrategie
 • Social Media Strategie
 • Social media campagnes
 • Basistraining Adviesvaardigheden

Integrale eindopdracht

(1 bijeenkomst van 3 uur)
Je rondt dit programma af met een eindopdracht.

Diploma

Je rondt deze opleiding af met een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen jouw eigen praktijkomgeving. Wanneer je deze met succes hebt afgerond, ontvang je het zeer gewaardeerde diploma 'Online Communicatieadviseur'.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Online Communicatieadviseur duurt 7 maanden. De opleiding wordt overdag verzorgd. De dagopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur.

Planning

september 2019 en februari 2020

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Inschrijfgeld: € 75,-

Lesgeld: € 5.375,-

Studiemateriaal: € 600,-

Eindopdracht: € 250,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Online Communicatieadviseur

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door