Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in je gemeente

Vanaf

€ 1.682,35

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In Nederland ondervindt het overgrote deel van de gemeenten schade van georganiseerde criminaliteit. Denk hierbij aan drugshandel, milieucriminaliteit, witwassen, mensenhandel en illegale prostitutie. De opleiding Ondermijning en Milieucriminaliteit geeft je handvatten voor de bestuurlijke aanpak van ondermijning in je gemeente. Op welke manier kun je barrières opwerpen tegen criminele activiteiten? Hoe voorkom je dat criminele organisaties onbedoeld door de overheid worden gefaciliteerd? En wat zijn belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle bestuurlijke aanpak van ondermijning? Op dit en meer krijg je antwoord in deze opleiding.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding kun je een strategie bepalen voor de aanpak van georganiseerde ondermijning in je gemeente. Ook weet je op welke manier je barrières kunt opwerpen tegen criminele activiteiten en welke bestuurlijke instrumenten je tot je beschikking hebt. Daarnaast kun je criminele netwerken ontmoedigen om zich te vestigen in je gemeente en herken je risicogebieden. Ook ken je verschillende manieren van samenwerken met veiligheidspartners en weet je welke informatie je rechtmatig en doelmatig kunt uitwisselen.

Doelgroep

Ben je werkzaam als professional in de handhavings- en opsporingspraktijk? En houd je je bezig met het herkennen en signaleren van ondermijnende milieucriminaliteit als opstap naar preventie en aanpak? Dan is deze opleiding iets voor jou. Ook is de opleiding uitermate geschikt voor toezichthouders van ILT, NVWA, ISZW, omgevingsdiensten, gemeenten en de waterschappen die actief zijn in de handhaving van het omgevingsrecht, waaronder milieu.

Aanpak

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je zicht op de belangrijkste risicogebieden van ondermijning en milieucriminaliteit. Aan de hand van theorie en praktijkcases ga je aan de slag met je eigen vraagstukken. Met elkaar onderzoek je wat ondermijning en milieucriminaliteit voor impact heeft binnen je eigen gemeente. Ook leer je welke strategieën je kunt toepassen voor de aanpak hiervan. Je past het geleerde meteen toe in de praktijk. Dat maakt deze opleiding meer dan de moeite waard.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Je (her)kent de risicogebieden
  • Je kunt een strategie bepalen voor de aanpak van georganiseerde ondermijning in jouw gemeente
  • Op welke manier je barrières kunt opwerpen tegen criminele activiteiten en welke bestuurlijke instrumenten je tot je beschikking hebt
  • Hoe je criminele netwerken kunt ontmoedigen om zich te vestigen in jouw gemeente
  • Manieren van samenwerken met veiligheidspartners
  • Je weet welke informatie je rechtmatig en doelmatig kunt uitwisselen
  • Beschikking over checklisten, modellen en voorbeelden uit de praktijk

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij voldoende beoordeling ontvang je het diploma 'Ondermijning en Milieucriminaliteit' van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

De opleiding duurt 2 maanden. De dagopleiding heeft 3 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.169,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.667,50
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.682,35

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Ondermijning en Milieucriminaliteit

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.