Oncologie en Ergotherapie

Het begeleiden van oncologische cliënten

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De verwachting is dat het aantal cliënten waarbij kanker wordt geconstateerd de komende jaren flink zal toenemen. In deze praktijkgerichte cursus leer je hoe je als ergotherapeut een waardevolle rol kunt spelen in de behandeling, revalidatie en nazorg van deze cliënten. Naast de verdieping in oorzaken, diagnostiek, medische behandelmogelijkheden en symptoombestrijding leer je vorm te geven aan de ergotherapeutische behandeling in de diverse fases van kanker. Ook is er ruimte voor je eigen ervaringen. Hierdoor kun je het geleerde na afloop direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

  • Je zet je ergotherapeutische behandeling op rekening houdend met de oncologische aandoening, de medische behandelmogelijkheden en de gevolgen hiervan voor de cliënt
  • Je kunt op methodische wijze het gehele ergotherapeutische proces bij een oncologiecliënt vormgeven met gebruik van aanbevolen klinimetrie uit literatuur en onderzoek
  • Je zet een effectieve ergotherapiebehandeling op voor een oncologische cliënt in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase gebaseerd op het best beschikbare bewijs
  • Je gaat deskundig om met de emoties van de cliënt
  • Je geeft vorm aan de interdisciplinaire behandeling van een oncologische cliënt in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase

Doelgroep

Je bent ergotherapeut en werkt met oncologiecliënten in de curatieve, herstel-, palliatieve en/of terminale fase, zowel vanuit een zorginstelling als vanuit een eigen praktijk.

Aanpak

Deze cursus stelt je in staat oncologiecliënten en hun naasten te begeleiden en behandelen bij hun revalidatie. Je krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefen je met actuele casuïstiek en krijg je de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 23,5 uur, waarvan 12 contacturen en 11,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door onder andere Jantina Kroese, klinisch epidemioloog en ergotherapeut. Zij is voorzitter van de vakgroep Ergotherapie en Oncologie en is lid van de Commissie Internationale Betrekkingen van Ergotherapie Nederland.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Oorzaken, diagnostiek en klachten van veelvoorkomende kankersoorten waarbij ergo­therapie betrokken wordt
  • Chemotherapie, bestraling, hormonale ­therapie en operaties en de gevolgen
  • Ergotherapie in de curatieve, herstel-, palliatieve en terminale fase
  • De rol van de ergotherapeut in een inter­disciplinaire behandeling
  • Zorgketen voor oncologiecliënten
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Totaalprijs: € 709,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Lesgeld: € 550,-

Studiemateriaal: € 50,-

Arrangementskosten: € 50,-

Locatiekosten: € 59,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Oncologie en Ergotherapie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.