NIMA Basiskennis Sales

NCOI, de grootste NIMA-opleider van Nederland en officieel Education Partner - 4 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze opleiding NIMA Basiskennis Sales biedt u een brede oriëntatie op het salesvak. U verdiept zich in de belangrijkste aspecten van accountmanagement, marketing en sales, u doet kennis op over het contact met de klant en u ontwikkelt uw communicatie- en verkoopvaardigheden. U wordt daarbij goed voorbereid op het officiële examen NIMA Basiskennis Sales. Dit is een gewaardeerd diploma waarmee u ook een uitstekende stap zet naar andere NIMA-salesdiploma’s.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toont u uw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet u dan ook een hele mooie stap in uw carrière.

Education Partner van NIMA

NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA Basiskennis Sales voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij u ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens. Dit doen we met succes, want in de afgelopen jaren zijn er tienduizenden studenten opgeleid via NCOI. Dit komt door onze praktijkgerichte aanpak, waarbij de docenten de theorie vertalen naar praktische kennis en vaardigheden die u direct in uw eigen praktijk kunt toepassen. Met een NIMA-opleiding van NCOI maakt u dus duidelijk de juiste keuze.

Doelgroep

Als u basiskennis wilt opdoen over het vakgebied sales en u het officiële diploma NIMA Basiskennis Sales wilt behalen, dan is deze opleiding zeer geschikt voor u.

Doel en opzet

In deze opleiding gaat u aan de slag met de basis van het salesvak. U leert door theorie en praktijkvoorbeelden het inkoopproces kennen, verkoopplannen opstellen en effectieve verkoopgesprekken voeren. Hiermee bent u goed voorbereid op het examen NIMA Basiskennis Sales. Als u eventueel verder wilt studeren, vormt dit programma meteen een mooie opstap naar de opleiding NIMA A Sales.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 2-4 uur per bijeenkomst.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Diploma

Het examen legt u af bij NIMA. Als u hiervoor een voldoende behaalt, ontvangt u het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA Basiskennis Sales’. U heeft als voordeel dat u wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma’s heeft behaald.

NIMA-examen

Het examen voor het diploma NIMA Basiskennis Sales wordt regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Communicatie en gesprekstechnieken

 • Communicatiedoelen
 • Effectieve communicatie
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Technieken verkoopgesprek

Marketing en de klant

 • Marketingconcept en marketingplan
 • Marketingmix
 • Verschillende distributiekanalen
 • E-commerce

Sales

 • Het inkoopproces
 • Crossselling en upselling
 • Elevatorpitch
 • Koopmotieven
 • Strategie en inkoop

Organisatie en verkoper

 • Principes van accountmanagement
 • Het verkoopplan
 • Verkoper en marktonderzoek
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 4 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 5 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 10 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 990,-

Studiemateriaal: € 100,-

Examen NIMA Basiskennis Sales: € 199,-*

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De prijs is onder voorbehoud van prijswijzigingen van NIMA.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

NIMA Basiskennis Sales

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.