Multidisciplinaire Zorg bij Reumatische Aandoeningen

Discussiëren over relevante thema’s en samen met andere zorgverleners in gesprek gaan

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In één keer op de hoogte van relevante thema’s in de reumazorg? Kies dan voor deze korte, 1-daagse cursus. Deskundige docenten bespreken wetenschappelijk onderzoek naar reumatische aandoeningen, onderzoek- en behandelmethoden en specifieke begeleiding. Aan de hand van (zelfingebrachte) casuïstiek maak je de koppeling tussen theorie en praktijk. Zo weet je welke behandelingen het meest effectief zijn en hoe je die kunt toepassen. Het unieke aan deze multidisciplinaire cursus is dat je nieuwe inzichten krijgt in de zorg voor reumapatiënten door het contact met zorgverleners uit verschillende disciplines.

Resultaat

  • Je stijgt boven je eigen vak uit en kunt samenwerken met andere disciplines
  • Je hebt inzicht in de nieuwste (multidisciplinaire) behandelmethoden
  • Je zorgt er met de behandeling van een cliënt voor dat de cliënt zo goed mogelijk blijft functioneren
  • Je leert de cliënt om op een goede manier om te gaan met de aandoening
  • Je kijkt kritisch naar je eigen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met reumatische aandoeningen (willen gaan) behandelen.

Aanpak

Je krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van een docent die beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met multidisciplinaire zorg bij reumatische aandoeningen. Tijdens de lessen voer je discussies over actuele onderwerpen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en 9 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Hanneke Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen. Ook heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich laat inhuren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij onder andere op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Multidisciplinaire Zorg bij Reumatische Aandoeningen

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.