Module Fiscale Advisering Accountancy MKB

Onderdeel van Post HBO AA Accountancy - MKB - 3 maanden

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Fiscaliteit speelt een belangrijke rol bij veel werkzaamheden van de accountant. De beginnend beroepsbeoefenaar dient kennis te hebben van de belangrijkste elementen van de vennootschapsbelasting, omzetbelasting, inkomstenbelasting, loonheffing en het formeel belastingrecht, gericht op de mogelijke fiscale gevolgen en risico’s. Hij dient fiscale berekeningen te kunnen maken en aangiften te kunnen opstellen. Na het volgen van deze module ben je klaar om een adviesrol te vervullen op het gebied van belastingen en fiscale aangiften voor bedrijven in het mkb. Daarnaast kan deze module ingebracht worden in de Post HBO AA Accountancy - MKB van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Voor die opleiding gelden vooropleidingseisen. Kijk voor de voorwaarden bij de Post HBO AA Accountancy - MKB.

Vrijstelling

Als je naast de Post HBO AA Accountancy - MKB eveneens de Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB volgt, is het mogelijk om de opdrachten die je uitvoert in het kader van de praktijkopleiding in te brengen als moduleopdracht in de Post HBO AA Accountancy - MKB.

Resultaat

 • Je bent klaar voor de volgende module van de opleiding Post HBO AA Accountancy - MKB waar deze module onderdeel van uitmaakt
 • Je bent in staat om klanten fiscaal te adviseren en toelichting te bieden op diverse aangiften die voor de klant gedaan worden
 • Je hebt kennisgemaakt met de hoofdlijnen van het internationale en Europese belastingrecht waaronder het vraagstuk van transfer pricing

Vervolgopleidingen

 • Post HBO AA Accountancy - MKB
 • Post HBO AA Accountancy - MKB Geïntegreerd
 • Post HBO AA Accountancy - MKB Fit for Future
 • Post Bachelor Fiscale Advisering MKB
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Deze module wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht en een mondeling examen. In het mondelinge examen worden je adviesvaardigheden getoetst. Beide onderdelen moeten met een voldoende afgerond worden.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Formeel belastingrecht
 • Analyseren fiscale aangiften ­ondernemingen
 • Fiscale strategieën
 • Advisering fiscale vraagstukken ­ondernemingen
 • Fiscale consequenties van financiële situaties
 • Advisering ondernemers financieel plan
 • Compliance
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de module: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 3 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 6 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • Virtual classroom: 6 dagdelen van 14.00 uur tot 17.00 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Lesgeld: € 950,-
Studiemateriaal: € 130,-
Examenkosten: € 210,- (per moduleopdracht)
€ 275,- (per mondeling examen)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Module Fiscale Advisering Accountancy MKB

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Markus Verbeek Praehep

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.