MOC On Demand WS-050: Migrating Application Workloads to Azure

Word op eigen tempo een professional in het migreren van bestaande workloads

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De focus van deze training ligt op het migreren van bestaande on-premises workloads naar de cloud, zoals Microsoft Azure platform. Je leert de bestaande lokale omgeving op de juiste manier te beoordelen ter voorbereiding op een cloudmigratie. Ook leer je Azure services te gebruiken om virtuele machines, applicaties en gegevens te beschermen. Je bepaalt zelf op welk tempo je deze onderwerpen gaat behandelen dankzij het flexibele On Demand programma.

Jouw resultaat

Na afloop van training ben je in staat om alle tools en services voor elke fase van de migratie te identificeren. Je evalueert on-premises workloads voor de migratie naar Azure en verkrijgt diepere profilering met behulp van app-afhankelijkheidstoewijzingen. Je repliceert bestaande gegevensbronnen naar Azure-dataplatforms met behulp van Database Migration Service. Daarnaast beveilig je gemigreerde workloads met Azure Security Center, Azure Backup en Log Analytics. Ook maak je een back-up en bescherm je Azure tegen elke locatie met behulp van deze software.

Voor wie

Je bent IT-beheerder die migraties van on-premises bronnen naar Azure moet plannen, implementeren en beheren. Je neemt zakelijke verzoeken in behandeling om werkbelastingen naar de cloud te migreren om te profiteren van de cloud-gebaseerde strategieën.

Aanpak en studiemateriaal

Je volgt deze training zelfstandig in je eigen tempo. Voor deze training krijg je de beschikking over de volgende studiematerialen:

 • Het officiële, digitale Microsoft MOC-studiemateriaal
 • 90 dagen online labomgeving voor praktijkoefeningen, inclusief 30 dagen toegang tot Microsoft Azure
 • MeasureUp-oefenexamen
 • Examenvoucher
 • E-Connect, de online leeromgeving van Computrain

Voorkennis

Je bezit kennis en vaardigheden op de volgende gebieden:

 • VM's, virtuele netwerken en virtuele harde schijven
 • Netwerkconfiguratie (TCP/IP, Domain Name System (DNS), Virtual Private Networks (VPN's), firewalls en coderingstechnologieën
 • Azure portal, Cloud Shell, Azure PowerShell, CLI en ARM-sjabloon
 • Azure Active Directory en cloudidentiteitsbeheer
 • Azure abonnementen, gebruikers, groepen en facturering, en Azure beleid

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Planning and Assessing and Azure Migration

 • Cloud Migration
 • Business Motivations, Goals and Outcomes
 • Discovery and Assessment

Introduction to Data Migration

 • Azure Data Box
 • Database Migration

Implementing Migration using Azure Migrate Services

 • Overview of Azure Migrate Server Migration
 • VMware - Agentless Migration
 • VMware - Agent-based Migration
 • Securing Migrated Workloads
 • Datacenter Migration using Microsoft Migration Factory

Backup and Disaster Recovery in Azure Backup Overview

 • Implementing Azure IaaS Backup
 • Azure to Azure Site Recovery
 • Application Disaster Recovery
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingsmateriaal: € 795,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

MOC On Demand WS-050: Migrating Application Workloads to Azure

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.