Migratie

Onderdeel van de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Vanaf

€ 1.469,60

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het belang van een goede persoonsinformatievoorziening is voor de overheid groot. Het adres van iemand is vaak van financieel belang voor de burger en de overheid. Een juiste, actuele registratie van (adres)gegevens is daarom cruciaal. In dit programma ontvang je de handvatten en middelen om deze werkzaamheden effectief en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma kun je in relatie tot het thema migratie de aangiften beoordelen aan de hand van wet- en regelgeving. Je kunt de BRP actualiseren op basis van aangiften van burgers met betrekking tot binnen- en intergemeentelijke adreswijziging, hervestiging vanuit het buitenland (actualiseren van een opgeschorte persoonslijst) en vertrek naar het buitenland. Tevens kun je een onderzoek uitvoeren omtrent de onjuistheid van de verblijfs- en adresgegevens. Je bereikt dit door aan de hand van praktische opdrachten het geleerde direct toe te passen in je eigen werkomgeving.

Doelgroep

Je bent werkzaam of gaat binnenkort werken als frontofficemedewerker op een afdeling Burger- of Publiekszaken of KCC.

Aanpak

Tijdens het programma wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt het programma optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen in je eigen werksituatie.

Het programma is tevens onderdeel van de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ).

Vooropleiding

Je moet werkzaam zijn op een afdeling Burgerzaken, Publiekszaken of Klant Contact Centrum (KCC) voor minimaal 2 dagen per week (dit kan ook via een stage of op oproep- of uitzendbasis). Het programma sluit aan op MBO-werk- en -denkniveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Migratie

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.