MHBO Werktuigbouwkunde

Praktijkgericht en zeer compleet programma - 1 jaar

Vanaf

€ 3.526,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding besteed je aandacht aan de werktuigbouwkundige aspecten van productie. Je ontwikkelt kennis en inzicht op MHBO-niveau, hiermee laat je zien dat je ook HBO-niveau aankunt. Je leert veel op het gebied van vormgevingstechnieken, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en materiaalkeuze. Ook verdiep je je in productielogistiek, het optimaal beheersen van verplaatsingen en opslag voor, tijdens en na de productie. Door de praktijkgerichte insteek van de lessen kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Je hebt een technische achtergrond en je wilt je verdiepen in de basistoepassingen van de werktuigbouwkunde. Je hebt of krijgt in je beroep te maken met werktuigbouwkunde. Ook kun je met deze opleiding je vroeger behaalde MTS-diploma updaten.

Doel en opzet

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden in fundamentele werktuigbouwkundige principes en toepassingen. Je leert een nieuw te maken product indelen in een van de diverse productietypologieën van een prototype. Ook leer je afleiden welke fabricage- en assemblagemethoden nodig zijn om nieuwe technische onderdelen of producten tot stand te brengen. Je kunt na het volgen van dit programma concrete aanbevelingen doen voor het positioneren van diverse productieonderdelen ten opzichte van elkaar en voor de toe te passen materialen in een nieuw product of onderdeel. In de bijeenkomsten wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je actief aan de slag gaat.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vervolgadvies

Deze opleiding biedt een uitstekende voorbereiding op onder andere:

  • HBO Bachelor Werktuigbouwkunde
  • HBO Leergang Werktuigbouwkunde

Voor HBO Bacheloropleidingen gelden aanvullende toelatingseisen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MHBO Werktuigbouwkunde

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.