MHBO Manager in de Techniek

De praktijkgerichte opleiding voor middle managers in de techniek - 9 maanden

Vanaf

€ 3.126,85

Duur

9 maanden

Opleidingsniveau

MHBO

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je in een technische omgeving en wil je je ontwikkelen tot leidinggevende of manager? In deze opleiding ga je concreet aan de slag met leidinggeven en met wat daarbij komt kijken, zoals procesmatig werken, plannen en overzicht houden. Je krijgt praktijkopdrachten waarmee je direct alles toepast. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die werken in een technische omgeving. Zo hebben de docenten veel ervaring met leidinggeven in de techniek. Dit is de opleiding als je je wilt ontwikkelen tot leidinggevende in de techniek.

Doelgroep

Je werkt in een technische omgeving en je wilt je ontwikkelen tot leidinggevende, coördinator of middle manager. Hiervoor ben je op zoek naar een breed, overzichtelijk programma dat aansluit op MBO-niveau. Daarnaast heb je mogelijk interesse om verder te studeren richting een volledige HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde.

Doel en opzet

Je gaat op zeer praktijkgerichte wijze aan de slag met de aspecten waar je als middle manager mee te maken krijgt. Zo leer je effectief koers bepalen, deze uit te dragen en je tijd optimaal in te delen. Ook doe je kennis en vaardigheden op die je ondersteunen in het praktisch leidinggeven aan medewerkers. Je leert ze op positieve wijze te motiveren en instrueren. Verder wordt er in deze opleiding ingegaan op technische bedrijfskunde. Je verdiept je onder meer in technische bedrijfsprocessen, projecten en kwaliteitszorg. Alle kennis die je krijgt aangereikt, pas je direct toe in je dagelijkse werkzaamheden. Dit doe je bijvoorbeeld met praktijkopdrachten. Tijdens de opleiding word je begeleid door docenten die het werkveld door en door kennen. Ook heb je veel aan onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Hier vind je alles om deze opleiding succesvol af te ronden.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vervolg

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor deze vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en deze qua leerinhoud voldoende aansluit op deze MHBO-opleiding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MHBO Manager in de Techniek

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.