Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie

Ga beter en zelfverzekerd om met agressie

Vanaf

€ 0,00

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Medewerkers in de publieke sector worden steeds vaker geconfronteerd met beledigende opmerkingen, grof taalgebruik of agressief gedrag. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe stel en bewaak je je grenzen? In deze training ontwikkel je vaardigheden die je helpen om hier beter mee om te gaan. Je krijgt inzicht in je gedrag en leert effectief te reageren op agressief gedrag. Zo voorkom je dat situaties uit de hand lopen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je beter met conflicten en agressie omgaan. Je herkent signalen die wijzen op spanning en frustratie en weet hoe je agressief gedrag in verschillende situaties kunt de-escaleren. Ook ben je in staat grenzen te stellen en te bewaken.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten kijk je naar het gedrag van de ander, maar ook naar je eigen gedrag. Je krijgt inzicht in je eigen grenzen en hoe je die aangeeft. Je leert ook om agressief gedrag te herkennen en hier effectief op te reageren, zodat dreigende conflicten worden voorkomen. Tijdens de bijeenkomsten worden theorie en praktijk afgewisseld, waarbij de nadruk ligt op oefenen. Zo ga je bijvoorbeeld aan de hand van rollenspelen aan de slag met lastige situaties.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de publieke sector en hebt van tijd tot tijd te maken met klachten, emoties en agressie. Je bent bijvoorbeeld klantmanager sociale diensten, fraudepreventieambtenaar, inkomensconsulent, handhavingsmedewerker, toezichthouder of baliemedewerker.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht geven in oorzaken en vormen van lastig gedrag
 • Herkennen van signalen die duiden op spanning en frustratie
 • Effectief omgaan met emoties van burger
 • Betekenis en belang van non-verbale communicatie
 • Escalatie vermijdende aanpak bij het stellen van grenzen
 • Vormen van agressie
 • Basisvormen van reageren: agressief-assertief-subassertief
 • Gespreksvaardigheden bij het reageren op spanning en frustratie
 • Emotionele belemmeringen en reacties (RET)
 • Omgaan met eigen spanning/spanningscontrole
 • Omgaan met grenzen

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie duurt 2 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.