Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie Fysieke leefomgeving

Praktisch inzicht in ruimtelijke ordening

Vanaf

€ 6.698,10

Duur

9 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe ziet de organisatie van overheid en gemeente eruit? Welke bevoegdheden heeft de lokale overheid? En hoe zorg je ervoor dat je bent voorbereid op de nieuwe Omgevingswet? In deze opleiding komen al deze aspecten aan bod. Ook zaken als AWB, handhaving en toezicht, klantgericht communiceren en het omgevingsplan passeren de revue. Met deze opleiding ben je volledig voorbereid om professioneel aan de slag te gaan als medewerker binnen de fysieke leefomgeving.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie Fysieke leefomgeving heb je de basiskennis en -vaardigheden om als medewerker lokale overheid binnen de fysieke leefomgeving aan de slag te gaan. Je bent bekend met de werking van de gemeente en provincie en weet veel over de Omgevingswet. Zo kun je onder meer passend beleid ontwikkelen en vergunningen en bestemmingsplannen controleren.

Doelgroep

Je werkt bij een gemeente, provincie of omgevingsdienst. Je wilt je ontwikkelen als deskundig medewerker binnen de lokale overheid en je specialiseren op het gebied van omgeving.

Aanpak

De opzet van deze opleiding is interactief en praktijkgericht. Onder begeleiding van ervaren docenten krijg je de handvatten en kennis om als medewerker direct aan de slag te kunnen in de praktijk. Je krijgt niet alleen relevante kennis over het werken binnen de lokale overheid en hoe je hierbinnen professioneel handelt. Je gaat ook heel concreet aan de slag met omgevingsrecht, de nieuwe Omgevingswet en belangrijke kennisaspecten die je nodig hebt binnen de fysieke leefomgeving. We zorgen er, samen met jou, voor dat je met je diploma uitstekend bent voorbereid om je werk deskundig en professioneel uit te voeren.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie Fysieke leefomgeving

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.