MBO Vakopleiding Sport- en Bewegingsbegeleiding

Ontdek sport- en bewegingsbegeleiding in dit interessante programma - 1 jaar

Vanaf

€ 3.545,10

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je weten wat belangrijk is bij het begeleiden van bewegen en sport? Vind je het leuk om je te ontwikkelen op dit gebied? Dan is dit MBO-programma een goede keuze voor je. Je leert veel over het begeleiden van deelnemers bij bewegen en sportactiviteiten. Je krijgt zicht op medische aspecten en leert resultaatgericht begeleiden. Dit programma vormt daarom een mooie start van of aanvulling op je carrière. Je kunt met het behaalde diploma mogelijk versneld doorstuderen naar verschillende sportopleidingen op MBO-niveau 4.

Doelgroep

Dit programma is zeer geschikt voor mensen die werken binnen het vakgebied van sport en begeleiding of daarin geïnteresseerd zijn.

Doel en opzet

Je volgt tijdens dit programma interessante bijeenkomsten. Je ontwikkelt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om goed te begeleiden bij sport en bewegen. Hierbij word je begeleid door ervaren docenten, die veel ervaring hebben in de dagelijkse beroepspraktijk. Je kunt bij dit programma gebruikmaken van onze online leeromgeving. Hier vind je veel informatie die voor jou handig is tijdens je studie.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Praktijkmodule

De praktijkmodule Begeleiden van sportactiviteiten wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt tijdens deze praktijklessen gebruik van moderne en praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze module in een andere plaats en/of op een andere dag volgt dan je andere lessen.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Sport- en Bewegingsbegeleiding

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.