MBO Vakopleiding Servicetechnicus Elektrotechniek

Zelfstandig aan de slag in elektrotechnisch onderhoud met deze vakopleiding op MBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 3.545,10

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na deze vakopleiding weet je alles over onderhoud en storingen van elektrotechnische en mechatronische apparatuur, installaties en systemen. Je kunt bij mensen thuis of bij bedrijven inspecties en metingen uitvoeren, storingen oplossen, componenten monteren en installeren. Hierbij werk je nauwkeurig, je controleert de werkzaamheden en test het resultaat. Je wordt in deze vakopleiding opgeleid aan de hand van modules die ook deel uitmaken van de erkende opleiding op MBO-niveau 4.

Doelgroep

Je bent een servicetechnicus of je ambieert deze functie en je wilt je ontwikkelen op het gebied van elektrotechnisch onderhoud. Je wilt graag werken op de onderhoudsafdeling van een productie-, installatie- of winkelbedrijf. Ook wil je diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

In de vakopleiding verdiep je je verder in elektrotechniek en ga je praktisch aan de slag met onderhoud en het verhelpen van een defect. Je ontwikkelt de vaardigheden om op een nauwkeurige manier doelgericht storingen te lokaliseren. Je kiest de juiste onderhoudsmethode en de bijbehorende middelen. Zo heb je alles in huis om onderhoud te plegen aan elektrotechnische installaties en systemen.

Tijdens de vakopleiding krijg je les van docenten met veel ervaring in elektrotechnisch onderhoud. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert direct toepassen, waardoor je meteen al succesvoller wordt in je werk.

De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat het programma van hoge kwaliteit is.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Elektrotechniek

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.