MBO Vakopleiding Monteur Laagspanning

Ontwikkel je richting monteur laagspanningstechniek - 6 maanden

Vanaf

€ 3.298,85

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je met stroomnetwerken lager dan 1.000 volt en wil je je hier verder in verdiepen? Wil je je ontwikkelen op MBO-niveau zonder de eisen en extra opdrachten die daarbij horen? Kies dan voor deze vakopleiding. Hiermee ontwikkel je op MBO-niveau de vaardigheden die nodig zijn om als monteur laagspanningsdistributie aan de slag te gaan. Je krijgt inzicht in zowel de aanleg als onderhoud en reparatie van laagspanningsnetwerken. De modules uit dit lesprogramma kun je mogelijk vrijgesteld krijgen in de opleiding MBO Eerste Monteur Laagspanningsdistributie niveau 3.

Doelgroep

Je werkt al met laagspanning en wilt graag doorgroeien. Je hebt de ambitie om aan de slag te gaan als monteur laagspanning of elektromonteur laagspanning. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Je gaat tijdens de vakopleiding in op de aanleg en het onderhoud van distributienetten voor laagspanning. Je weet zo hoe je een traject uitzet en graaft. Ook heb je inzicht in het vervangen en repareren van onderdelen. Met deze kennis kun je veilig aan de slag met laagspanning, zowel binnen als buiten.

Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring met elektriciteitsnetten. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je meteen al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Monteur Laagspanning

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.