MBO Vakopleiding Bouwkunde en Constructietechniek

Ontwikkel je kennis van bouwkunde en constructies op MBO-niveau - 6 maanden

Vanaf

€ 2.698,85

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je ontwikkelen in bouwkunde en constructietechniek? Wil je inzicht in bouwmaterialen, constructies en bouwmethoden? In deze vakopleiding ontwikkel je in korte tijd veel kennis van bouwkunde en constructietechniek. Je gaat praktijkgericht in op het totale bouwproces en op specifieke onderdelen, zoals krachten, materialen en verbindingen. Er is een groot tekort aan werknemers in de bouw, dus je hebt met deze vakopleiding veel kans op een baan.

Doelgroep

Je wilt op een snelle en praktijkgerichte manier kennis opdoen op het gebied van bouwkunde en constructietechniek. Je wilt je ontwikkelen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van bouwkunde en constructietechniek die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse praktijk. Er wordt ingegaan op processen en werkwijzen in de bouw en verschillende soorten constructies en materialen. Daarnaast worden ook de actuele ontwikkelingen in de bouw en in de constructietechniek behandeld. Zo krijg je een duidelijk beeld van bouwkunde en constructietechniek. Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring in je dagelijkse beroepspraktijk. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Vakopleiding Bouwkunde en Constructietechniek

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.