MBO Maatschappelijk Werk en Jeugdzorg

Voor begeleiding aan gezinnen met maatschappelijke problemen - 6 maanden

Vanaf

€ 2.698,85

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Soms kunnen mensen door omstandigheden of problemen niet goed meekomen in de maatschappij. Vaak heeft het hele gezin daarmee te maken. Wil je begeleiding bieden aan het gezin als geheel? Dan is het belangrijk dat je voldoende weet van maatschappelijk werk, maar ook speciale kennis hebt van jeugdzorg en gezinsbegeleiding. In dit praktijkgerichte programma komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod.

Doelgroep

Je bent gezinsbegeleider of je wilt dit worden. Daarom wil je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om dit goed te doen, aanleren. Hiervoor is dit programma erg geschikt.

Doel en opzet

Tijdens dit programma combineer je werken met leren. Je verdiept je in jeugdzorg en maatschappelijk werk in Nederland en leert zo alles wat je nodig hebt als gezinsbegeleider. Je voert praktijkopdrachten uit waarin je alles wat je leert, toepast. Hierbij word je begeleid door docenten die alles afweten van het werkveld, omdat zij daar zelf al veel ervaring in hebben. Ook maken wij altijd gebruik van de meest actuele literatuur en heb je tijdens dit programma toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je studie succesvol af te ronden.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Maatschappelijk Werk en Jeugdzorg

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.