MBO Evenementenorganisatie

Praktijkgericht programma over het organiseren van evenementen - 3 maanden

Vanaf

€ 1.452,60

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vind je organiseren leuk en zou je mee willen helpen met het organiseren van evenementen? In dit praktische programma verdiep je je in wat er allemaal komt kijken bij evenementenorganisatie. Zo leer je onderhandelen met leveranciers en werken volgens een draaiboek en tijdsplanning. Ook ga je aan de slag met onderwerpen rondom veiligheid. Na afronding van dit programma weet je precies hoe je een succesvol evenement organiseert. Bovendien kun je met dit diploma mogelijk verkort doorstuderen in de MBO-opleiding Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) assistent binnen de evenementenorganisatie. Of je werkt op een afdeling Evenementenorganisatie en Concerten en je organiseert festivals, tournees en concoursen. Dit programma is ook geschikt voor pr- en communicatiemedewerkers die regelmatig evenementen organiseren.

Doel en opzet

Dit praktijkgerichte programma is speciaal ontwikkeld om werken en leren te combineren. In dit boeiende programma krijg je zicht op verschillende soorten evenementen en opdrachtgevers waar je in de praktijk mee te maken kunt krijgen. Je leert plannen en organiseren en gaat aan de slag met de communicatie rondom het evenement. Ook maak je een beveiligingsplan. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.

Je wordt tijdens het programma begeleid door zeer ervaren docenten. Daarnaast kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten, de zeer moderne online leeromgeving en je eigen werkomgeving maakt het programma uniek.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Evenementenorganisatie

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.