MBO Basisopleiding Pedagogisch Werk

Ontwikkel je kennis en vaardigheden als hulpverlener - 6 maanden

Vanaf

€ 2.658,80

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Sommige mensen kunnen door omstandigheden of beperkingen niet goed meer meedraaien in de maatschappij. Wil je deze mensen hulp en begeleiding bieden? Dan is dit praktijkgerichte MBO-programma een uitstekende keuze. Je leert alles wat je nodig hebt over sociaal pedagogische hulpverlening en werkt aan je communicatieve en begeleidingsvaardigheden. Zo kun je professionele zorg en hulp bieden.

Doelgroep

Je werkt in de sociaal pedagogische hulpverlening of je wilt in dit werkveld aan de slag. Je wilt daarom beter worden in het bieden van zorg, hulp en begeleiding aan mensen die dit nodig hebben. Dit programma is daarvoor zeer geschikt.

Doel en opzet

Je doet kennis en vaardigheden op, die je nodig hebt als sociaal pedagogisch hulpverlener. Zo leer je gestructureerd werken, observeren, rapporteren en omgaan met moeilijke situaties. Ook werk je aan je communicatieve en begeleidingsvaardigheden. Je docenten weten alles van je dagelijkse werkzaamheden, omdat zij zelf al veel ervaring hebben. Hierdoor kunnen zij je uitstekend begeleiden.

Je kunt bij dit programma gebruikmaken van onze online leeromgeving. Hier vind je veel informatie die voor jou handig is tijdens je studie.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Basisopleiding Pedagogisch Werk

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.