Kostenoverzicht aanvragen

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Praktijkgericht MBO-programma om je te ontwikkelen tot onderwijsassistent - 1 jaar

Vanaf

€ 3.545,10

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren binnen het onderwijs? En wil je graag leerlingen helpen die extra aandacht nodig hebben, zodat ook zij zich maximaal kunnen ontwikkelen net als ieder ander kind? Dan is dit programma een uitstekende keuze. Je krijgt zicht op je rol als onderwijsassistent en je doet kennis op over pedagogische stromingen en didactische werkvormen. Na dit programma ben je in staat de leerkracht effectief te ondersteunen en ervoor te zorgen dat iedere leerling afzonderlijk de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft.

Doelgroep

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedere (toekomstige) onderwijsassistent. Het merendeel van de onderwijsassistenten is werkzaam in het primair onderwijs. Ook als je aan de slag wilt in het voortgezet onderwijs, MBO of speciaal onderwijs is dit programma geschikt.

Doel en opzet

Dit zeer praktijkgerichte programma is ontwikkeld om werken en leren te combineren. Onder begeleiding van docenten uit de praktijk ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als onderwijsassistent. Je ontwikkelt je didactische en pedagogische vaardigheden, leert omgaan met verschillen tussen kinderen en leert kinderen succesvol te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die je dagelijkse beroepspraktijk uitstekend begrijpen. Zij maken alle theorie voor jou direct toepasbaar met behulp van praktische opdrachten en praktijkvoorbeelden. Ook kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Hier vind je aanvullende informatie, praktijkopdrachten en tips en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.