MBO Basisopleiding Jeugdzorg

Help kinderen en jongeren bij gedrags- en opvoedingsproblemen - 6 maanden

Vanaf

€ 2.770,79

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma word je in korte tijd bekend met de belangrijkste onderwerpen in de jeugdzorg. Als je overweegt om in de jeugdzorg te gaan werken of als je net gestart bent als medewerker in deze sector, biedt dit programma je een uitstekende basis.

Doelgroep

Je bent een (toekomstig) werknemer in bijvoorbeeld een gezinshuis, logeerhuis, de crisisopvang of dagbehandeling. Ook kun je werkzaam zijn bij kinderen of jongeren thuis (activerende begeleiding).

Doel en opzet

Je combineert werken en leren in dit korte, praktijkgerichte programma. In het programma leer je hoe je kinderen en jongeren ondersteunt in de jeugdzorg. Het gaat meestal om kinderen en jongeren met gedrags- en opvoedingsproblemen. Je leert een veilige en stimulerende leefomgeving voor hen te creëren. Je krijgt inzicht in de specifieke problematiek van jongeren en leert hoe je goed kunt omgaan met ouders of vervangende opvoeders.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen je beroepspraktijk en kunnen je daardoor perfect begeleiden. Onder hun begeleiding maak je enkele praktijkopdrachten. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Basisopleiding Jeugdzorg

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.