MBO Apothekersassistent

Vanaf

€ 0,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

admission

Heb ik een vooropleiding nodig?


Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig voor Kort MBO Apothekersassistent. Je kunt direct van start!

Advies van onze studieadviseurs


Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

graduation

Hoe rond ik de opleiding af?


De geleerde kennis van de verkorte opleiding Apothekersassistente wordt getoetst door middel van theorie-examens.

Digitaal examen doen wanneer het jou uitkomt


De examens bij het NTI MBO-College worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de opleiding . Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma


Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Het NTI MBO-College is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan.

Doorstuderen?


Wil je na afloop alsnog voor een erkend mbo-diploma (niveau 4) gaan, dan kun je doorstromen naar een verkort en voordeliger traject van de volledige MBO-opleiding Apothekersassistent. De vakken die je al hebt behaald en de praktijkdag die je hebt bijgewoond hoef je dan niet meer te volgen.

Examenkosten


De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

program guide

Wat leer ik tijdens Kort MBO Apothekersassistent?


Tijdens de Apothekersassistent opleiding verkort verdiep je je in de uiteenlopende taken van een apothekersassistent. Een cliënt kan naar je toe komen met specifieke vragen over medicatiegebruik of een omschrijving van bepaalde klachten. Hoe neem je de zorgvraag in behandeling en hoe bepaal je wat de cliënt nodig heeft? Je leert de juiste vragen stellen en gesprekken voeren om hier achter te komen. Je leert advies geven en mondeling of schriftelijk uitleg geven over bijvoorbeeld de werking, bijwerkingen en het gebruik van medicijnen. Ook komen kwaliteit en deskundigheid aan bod: jouw werk is van groot belang voor de gezondheid van de cliënt, dus samenwerken en het controleren van elkaars werk hoort er ook bij om fouten te voorkomen.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de korte MBO-opleiding:

 • Kwaliteit en deskundigheid
 • Medicatiebegeleiding en receptafhandeling
 • Productzorg
 • Zelfzorgvraag, voorlichting en advies

Inclusief praktijkdag


Bij de verkorte opleiding Apothekersassistente is een gratis praktijkdag inbegrepen. Tijdens de praktijkdag ga je onder begeleiding van een vakdocent aan de slag met voorlichting en advies geven. Jouw toekomstige werkplek wordt hierbij nagebootst. Het lijkt dus op een echte werksituatie. De volgende onderwerpen staan centraal op deze dag:

 • Zelfzorggesprekken
 • WHAM-vragen
 • Advies verstrekken
 • Medicijnen verstrekken
 • Standaarden voor Zelfzorg
 • Nederlandse Apothekers Norm (NAN)

FlexibelStuderen® doe je bij NTI


Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Doe examen wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Online leeromgeving


Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!


Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding


Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

course schedule

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

MBO Apothekersassistent

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NTI - Opleidersscore 8,1

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.