Voorlopige inschrijving

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

admission

Je hebt geen vooropleiding nodig


Voor de mbo basisopleiding Onderwijsassistent heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs


Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

graduation

Examens van de mbo basisopleiding Onderwijsassistent


Tijdens de mbo basisopleiding Onderwijsassistent leg je theorie-examens af.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm


Het NTI MBO-college biedt de aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de . Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma


Na succesvolle afronding van de mbo basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een mbo basisopleiding


Na het afronden van je mbo basisopleiding Onderwijsassistent kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleidingen Onderwijsassistent (niveau 4), Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4).

Examenkosten


De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

program guide

Wat leer ik?


De mbo basisopleiding behandelt een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding Onderwijsassistent. Als onderwijsassistent ondersteun je in overleg met de leraar bij allerlei taken. Je hebt daarbij je eigen verantwoordelijkheden. Je neemt bijvoorbeeld toetsen af bij kinderen en je begeleidt de groep om zelfstandig te leren werken. Goed kunnen observeren en begeleiden is hierbij een belangrijke taak en één van de onderwerpen van deze basisopleiding. Ook verdiep je je in pedagogiek, didactiek (de manier van onderwijs geven) en communicatie met kinderen en ouders.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Didactiek
 • Pedagogiek
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Observeren
 • Begeleiden
 • Deskundigheidsbevordering
 • Kwaliteitszorg

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!


Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wil je je inschrijven?

Neem voor de actuele planning contact op met onze opleidingsadviseur en doe een voorlopige inschrijving via het formulier. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.
 
Voorlopig inschrijven
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.