MBA Fit for Future

Voor vandaag en morgen - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt of wilt gaan werken binnen de financiële bedrijfsadministratie. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en je begrijpt dat alleen kennis van financiële kengetallen niet meer volstaat. Daarom wil je je ontwikkelen binnen de moderne bedrijfsadministratie en je kennis over digitale ontwikkelingen verder uitbreiden. Deze opleiding biedt jou de unieke kans om deze 3 doelen te combineren. Je behaalt het gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering én een diploma MBA Fit for Future van Markus Verbeek Praehep. Zo verzeker je je van goede carrièreperspectieven met kennis van hedendaagse en toekomstige bedrijfsadministratieve processen.

Voor wie?

Je werkt binnen de financiële administratie of wilt hierin gaan werken. De opleiding MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) Fit for Future met verdieping op het digitale vlak biedt daarvoor een uitstekende basis. Je verwerft de vakkennis, een hoog aangeschreven diploma en bent voorbereid op de eisen die aan de toekomstige financieel professionals worden gesteld.

Aanpak

De opleiding bestaat uit 4 modules die opleiden tot het hoog gewaardeerde diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Zo leer je over de jaarrekening, belastingwetgeving, kostencalculatie en financiering. Maar er is meer waar de toekomstige financials mee te maken krijgen. Zo verdiep je je in digitale ontwikkelingen en je ontdekt dat bedrijfsmodellen onder invloed van digitale processen soms op een andere manier effectiever ingericht kunnen worden. Je raakt bekend met big data en blockchaintechnologie en ziet welke invloed dit heeft op je werk binnen de financiële administratie.

In de opleiding maken we gebruik van actueel en praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je een moderne online leeromgeving ter beschikking. Via de online leeromgeving kun je per module een instructievideo bekijken. Zo kun je je kennis opfrissen over de onderwerpen die tijdens de les zijn besproken.Tijdens de bijeenkomsten heb je de mogelijkheid om te oefenen met opdrachten en oefenexamens, waardoor je uitstekend voorbereid wordt op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Doordat de docent zelf in de praktijk actief is, is hij een ideale sparringpartner. Je kunt met al je vragen bij hem terecht.

Hiernaast word je tijdens de opleiding uitgebreid voorbereid op je examens. Als bedrijfsadministrateur is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor jou daarom van groot belang. In de bijeenkomsten van Markus Verbeek Praehep hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) met Boekhoudkundige Inleiding. Op www.mvp.nl vind je een test die je kunt gebruiken om vast te stellen of je over voldoende boekhoudkundige voorkennis beschikt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haal je nog meer resultaat uit de bijeenkomsten.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens en diploma

Je neemt deel aan de training Digitale Toekomst voor Financials PE. De overige modules worden elk afzonderlijk afgerond met een digitaal examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Hiervoor kun je een diploma Moderne Bedrijfsadministratie bij de Nederlandse Associatie voor Examinering aanvragen. Daarnaast rond je de opleiding af met een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling van alle examens ontvang je het officiële diploma ‘MBA Fit for Future’ van Markus Verbeek Praehep en het diploma 'Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)' van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Digitale Toekomst voor Financials PE

(1 bijeenkomst)

 • Digitale ontwikkelingen
 • Intelligente organisatie
 • Business intelligence en business control
 • Nieuwe businessmodellen
 • Datagedreven organisaties
 • Klantlevenscyclus
 • Toekomst
 • Blockchain
 • Big data

MBA Bedrijfsadministratie

(8 bijeenkomsten)

 • Inrichten van de boekhouding
 • Uitgangspunten van financiële administratie
 • Budgettering en administratie
 • Projectadministratie en resultaatberekening per project
 • Journaliseren van financiële feiten
 • Examentraining

MBA Financiering

(8 bijeenkomsten)

 • Investeringsselectie
 • Vermogensbehoefte bepalen
 • Analyse van de jaarrekening: kengetallen
 • Interne en externe verslaggeving
 • Opstellen van een balans
 • Examentraining

MBA Kostencalculatie

(8 bijeenkomsten)

 • Kostensoorten en kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering en -bewaking
 • Kostprijs- en capaciteitsberekeningen
 • Optimaliseringsvraagstukken: uitbesteden of zelf maken
 • Examentraining

MBA Belastingwetgeving

(8 bijeenkomsten)

 • Inkomsten- en loonbelasting
 • Algemene wet inzake rijksbelastingen (Awr)
 • Omzetbelasting
 • Examentraining
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 1 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 16 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur
 • Avond: 33 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Lesgeld: € 2.950,-
Studiemateriaal: € 350,-
Examenkosten: € 836,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Extra voordeel

Je kunt je ook voor afzonderlijke modules inschrijven. Neem je echter deze opleiding in zijn geheel af? Dan ben je 15-25% voordeliger uit.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

MBA Fit for Future

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Markus Verbeek Praehep

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.