Masterprogramma Finance en control (NTI)

Vanaf

€ 5.385,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Verdiep je in een jaar op masterniveau in Finance & Control. Leer over financial accounting, bestuurlijke informatieverzorging én meer. Meer weten?

Toelatingscriteria

Voor het Masterprogramma Finance and Control heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo- of wo-werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk

Je sluit het Masterprogramma Finance and Control af met 3 papers. Na afloop ontvang je een NTI-certificaat. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Als je je kennis over finance en control na dit programma nog verder wilt verbreden, een erkende mastertitel wilt halen en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, dan kun je verder studeren naar de volledige Master Finance and Control van Hogeschool NCOI. Hogeschool NTI werkt hierbij samen met Hogeschool NCOI. Wanneer je wordt toegelaten, krijg je vrijstelling voor de masterclass(es) die je al hebt behaald.

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Bij deze opleiding kun je 18 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

  • MC Financial Accounting (6 EC)

    Tijdens deze module wordt aandacht geschonken aan het juridische en bedrijfseconomische kader van externe verslaggeving. Verder worden begrippen als balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht besproken. Het bepalen van de winst en vermogen bij wisselende prijzen als wel vreemde valuta en winstbelasting vormen een onderdeel van de Masterclass. Financial Accounting richt zich op professionals die zich bezighouden met de voorbereiding van de financiële overzichten die worden opgesteld om externe stakeholders (zoals aandeelhouders, kredietverschaffers en diverse overheidsinstanties) inzicht te geven in de financiële positie van een bedrijf. Hierbij is, afhankelijk van specifieke situatie van de onderneming, nationale en/of internationale wet- en regelgeving van toepassing, die tot doel heeft dat de jaarverslaggeving voorziet in de informatiebehoefte van gebruikers ervan.

  • MC Financiering (6 EC)
  • MC Bestuurlijke informatieverzorging (6 EC)

Tijdens dit Masterprogramma verdiep je je in drie thema’s: Financiering, Financial accounting en Bestuurlijke informatieverzorging. Je leert meer op het gebied van investeringsbeslissingen, financiering en treasury. Hoe richt je financiële processen veilig in? Centraal staat de toegang tot de vermogensmarkten, het beheersen van de kasstromen en de marktwaarde van bedrijven. Je leert overzichten opstellen om externe stakeholders inzicht te geven in de financiële positie van een bedrijf. Bij bestuurlijke informatieverzorging wordt ingegaan op de maatregelen die een bedrijf neemt om onregelmatigheden in de boekhouding te voorkomen. Verder komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod tijdens het Masterprogramma Finance and Control:

  • Investeringsanalyse en -beslissingen
  • Jaarverslag
  • Balans en resultatenrekening
  • ICAIS
  • IT en Accounting Information systems

Tijdens dit Masterprogramma volg jij 3 praktijkbijeenkomsten. Onder begeleiding van een expert uit het werkveld verdiep je je in specifieke onderwerpen behorende bij de masterclasses Financiering, Financial accounting en Bestuurlijke informatieverzorging. Dit gebeurt op een interactieve manier, waarbij je continu de koppeling legt tussen theorie en praktijk. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst aanwezig wilt zijn. Daarnaast oefen je de kennis die je hebt opgedaan tijdens het maken van aanvullende praktische opdrachten. In deze opdrachten staat het toepassen van de kennis die je hebt geleerd centraal, zodat je goed voorbereid wordt op je eindpaper.

Heb je vragen over bijvoorbeeld het maken van een studieplanning of het inplannen van examens? Dan kun je altijd even bellen, appen of mailen met jouw mentor.

Lees meer

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Rooster

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant

Inschrijfgeld
€ 75,-
Examenkosten
€ 450,-
Cursusgeld
€ 4.860,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 5.385,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 5.385,-
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Masterprogramma Finance en control (NTI)

Opleidingsniveau

Masteropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NTI - Opleidersscore 8,1

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.