Masterclass Public Affairs

1 dag - Realiseer een proactieve en systematische public affairs- en lobby-aanpak

Vanaf

€ 942,60

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je boodschap effectief onder de aandacht brengen bij belangrijke stakeholders zoals overheden en beleidsmakers? Kies dan voor deze unieke training Masterclass Public Affairs. Onder begeleiding van de beste professionals uit de communicatiesector raak je bekend met proactieve en systematische public affairs, zodat je besluitvorming kunt beïnvloeden. Zo leer je impact te hebben op de bedrijfsvoering van een onderneming. Ook ontwikkel je vaardigheden om effectief om te gaan met verschillende belangen van betrokken partijen. Je leert je eigen standpunt overtuigend te presenteren en je ontwikkelt vaardigheden om hoger management overtuigend te adviseren over de inzet van communicatiemiddelen.

Wat ga je leren

 • Je beheerst effectieve lobbyvaardigheden, zodat je je invloed en inspraak bij beleidsmakers en/of bestuursorganen vergroot
 • Je beschikt over specifieke vaardigheden en competenties om strategisch reputatiemanagement te organiseren en borgen
 • Je kunt met je vergevorderde communicatieve vaardigheden anderen effectief overtuigen, bijvoorbeeld met behulp van framing
 • Je kunt stakeholders effectief beïnvloeden en hebt diepgaand inzicht in het belangenspel
 • Je wordt meegenomen in de meest actuele stand van de wereld van social media en netwerken, begrijpt de mogelijkheden hiervan en weet hoe je deze kunt benutten

Voor wie

Je wilt je kennis van public affairs verder uitbreiden op C-niveau. Met deze korte, praktijkgerichte training van SRM vergroot je direct je waarde voor de organisatie.

Niveau C is het niveau voor medior en senior professionals die hun kennis op tactisch en strategisch niveau willen toepassen. Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau.

Programma

In deze boeiende training krijg je inzicht in de rol en uitvoering van public affairs. Je gaat aan de slag met verschillende stakeholders en ontwikkelt vaardigheden om de relaties met deze betrokkenen te optimaliseren. Hiervoor verdiep je je in offline en online mediakanalen en hun functionaliteiten, zodat je de juiste middelen kunt inzetten die optimaal bijdragen aan het gewenste effect. Ook ga je aan de slag met uiteenlopende belangen en leer je op welke wijze je het beste kunt lobbyen. Zo kun je effectief invloed uitoefenen op diverse besluitvormingsprocessen. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze training opdoet, vorm je een essentiële schakel tussen je organisatie en alle stakeholders.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na Masterclass Public Affairs nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5)
 • Masterclass Corporate Communicatie
 • Masterclass Interne Communicatie
 • Masterclass Reputatiemanagement

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Om je te ontwikkelen tot specialist op het gebied van public affairs leer je onderwerpen vanuit verschillende standpunten bekijken. Je ontdekt welke belangen verschillende partijen hebben en leert hierbinnen jouw belangen onder de aandacht te brengen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Helicopterviews

 • Stakeholdermanagement
 • Beïnvloeding van belangen
 • Inzicht in het belangenspel
 • Framing en destigmatisering

Strategische aanpak

 • Kernboodschap en lobbystrategie
 • Ethiek

Toepassing in de praktijk

 • Do's en don'ts van social media in public affairs
 • Actieplanning

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële diploma 'Masterclass Public Affairs' van SRM.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Duur

De training Masterclass Public Affairs duurt 1 dag.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 899,-
Studiemateriaal
€ 25,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 939,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 942,60
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 899,-
Studiemateriaal
€ 25,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 939,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 942,60

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Public Affairs

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure