Masterclass Psychologie en Coaching

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 3 maanden

Vanaf

€ 3.573,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je als manager of leidinggevende medewerkers beter begeleiden in hun werk? Deze Masterclass richt zich op coaching in een werkcontext. Je krijgt zicht op wat een goede coach typeert en ontdekt het belang van een goede relatie tussen jou als coach en de medewerkers die je begeleidt. Ook verdiep je je in verschillende psychotherapeutische benaderingen en psychologische modellen die je kunt gebruiken om medewerkers op professionele wijze te begeleiden in hun duurzame ontwikkeling. Het diploma van deze Masterclass kan mogelijk vrijstelling opleveren in bijvoorbeeld de Master Human Resources Management (MHRM) van NCOI.

Doelgroep

Je bent hoger opgeleid en wilt op Masterniveau inzicht en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van de psychologische achtergronden van coaching.

Doel en opzet

In deze Masterclass ga je aan de slag met het verbinden van kennis over psychologie en leertheorieën aan interventies, ondersteuning en begeleiding bij persoonlijke problemen en/of de ontwikkeling van medewerkers. Je krijgt zicht op psychologische probleemvelden en leert in elke situatie bepalen welke benadering en interventie je het beste kunt toepassen. Daarbij ontwikkel je de vaardigheden om de rol en houding aan te nemen die passen bij de gekozen benadering en die aansluiten op de cliënt.

De inzichten die je in de Masterclass opdoet, pas je toe in je eigen werksituatie door middel van praktische opdrachten. Je wordt begeleid door ervaren topdocenten, die ruime ervaring hebben op het gebied van psychologie en coaching. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal of e-learning

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Kies je liever voor een lesvariant waarbij je geen lessen hoeft te volgen op vaste tijdstippen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten op onze website.

 

Masterclass Psychologie en Coaching

Vakgebied

Psychologie

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.