Masterclass Onderwijspedagogiek

Een toekomstgericht curriculum - 3 maanden

Vanaf

€ 3.573,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De maatschappij verwacht dat scholen maatwerk leveren en samenwerking, creativiteit en innovatie bij leerlingen stimuleren. Onderwijzers worden geacht leerlingen kennis bij te brengen, maar de waarheid is dat sommige kennis snel veroudert. Hoe ga je daarmee om? In deze Masterclass combineer je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en onderwijskunde om voorstellen ter verbetering van de onderwijsmethodieken en -strategieën te doen. Je analyseert, ontwerpt en evalueert en werkt zo toe naar een kwalitatief onderwijsaanbod.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd). Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent (aankomend) onderwijsbeleidsmedewerker, pedagoog, intern begeleider of opleidingsadviseur en je wilt je kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijspedagogiek in een kort en praktijkgericht programma verder ontwikkelen op Masterniveau.

Doel en opzet

In deze Masterclass verdiep je je in onderwijspedagogiek. Wat verwacht de maatschappij van de school? En wat is het standpunt van de school hierin? Heeft de school een opvoedende functie? En stoomt die haar leerlingen wel klaar voor de werkende maatschappij? Je leert curricula te ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de leerling, de maatschappij en de school. Je ontwikkelt je analytische en creatieve vaardigheden om tot een effectief curriculum te komen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent uit de onderwijspraktijk. Het geleerde pas je aan de hand van cases en groepsopdrachten direct toe in je eigen werkomgeving. De vorderingen bespreek je met je docent en medestudenten. Je merkt hoe prettig dit praktijkgericht leren is.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

 

Masterclass Onderwijspedagogiek

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.