Masterclass Management Consultant

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Masteropleidingen - 3 maanden

Vanaf

€ 3.553,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als managementconsultant geef je organisaties adviezen die hen helpen beter te functioneren en te presteren. Met deze unieke Masterclass bereid je je daar uitstekend op voor. Je verdiept je in de nieuwste methoden en technieken op het gebied van professioneel organisatieadvies en leert deze toepassen. Je ontwikkelt de vaardigheden om de belangen van degene die je adviseert te doorzien, overziet het complete adviesproces en weet op de juiste wijze invloed uit te oefenen. Zo haal je maximaal rendement uit je eigen expertise. Na dit programma ben je in staat voor uiteenlopende vraagstukken passend advies te ontwerpen én te presenteren.

Doelgroep

Je bent werkzaam in een adviserende functie en je wilt je kennis en vaardigheden op dit gebied verbeteren. Ook als je je bezighoudt met organisatieontwikkeling is deze Masterclass bijzonder interessant.

Doel en opzet

In een overzichtelijk programma worden alle essentiële thema’s voor de managementconsultant behandeld. Je gaat aan de slag met het helder formuleren van een adviesopdracht en het aanbrengen van structuur in je adviesgesprekken. Daarnaast leer je je vaardigheden inzetten om een adviestraject te beïnvloeden. Ook ontwikkel je inzicht in verschillende adviesstijlen en ga je deze in diverse praktijksituaties toepassen. Op systematische wijze komt het integrale proces van organisatieadvies aan de orde. Zo haal je maximaal rendement uit je eigen expertise. Na dit programma ben je in staat voor uiteenlopende vraagstukken een passend advies te ontwerpen en dit advies professioneel te presenteren. De Masterclass wordt verzorgd door zeer deskundige docenten die dagelijks in de praktijk met advies en organisatieontwikkeling te maken hebben. Je zult merken dat dit zeer inspirerend en leerzaam is. Gedurende het programma word je ondersteund door onze actuele literatuur en moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Professioneel organisatieadvies

 • Adviesrollen
 • Fases in een adviesproces
 • Helder formuleren van een vraag/opdracht
 • Managen van verwachtingen

Organisatieanalyse

 • Methodische organisatieanalyse
 • Dilemma’s in advies
 • Oplossingsstrategieën

Effectief beïnvloeden

 • Beïnvloeden en sturen van adviesproces
 • De beïnvloedingsstrategie
 • Inschatten van politiek krachtenveld
 • Omgaan met weerstand

Advies bij veranderingen

 • Doelstellingen van veranderingen
 • Rol van adviseur in veranderingsproces
 • Stakeholders en hun rol

Gesprekstechnieken en adviesvaardigheden

 • Adviesstijlen en je eigen stijl
 • Gespreks- en luistervaardigheden op proces- en relatieniveau
 • Flexibiliteit in je eigen (advies)stijl

Implementatie en actie

 • Opstellen van het adviesrapport
 • Presenteren van het advies
 • Implementatie, opvolging en evaluatie

Diploma

Je rondt deze Masterclass af met een mondeling examen. Behaal je een voldoende voor dit examen, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Management Consultant’ van NCOI.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 2.890,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 250,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 275,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.530,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 3.553,85

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Management Consultant

Vakgebied

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.