Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht en Privacybescherming

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde Master - 3 maanden

Vanaf

€ 3.373,85 incl. BTW

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Van wie is het eigendomsrecht van intellectuele creaties? En wie mag welke persoonsgegevens gebruiken? Zowel bij eigendomsrecht als privacy is het de vraag hoe je deze beschermt tegen inbreuk en misbruik. In deze Masterclass verdiep je je in privacy en het economisch belang van intellectueel eigendomsrecht voor bedrijven.

Vrijstelling

Deze Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht en Privacybescherming maakt deel uit van een Master bij NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Master? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen. Zo kies je met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort Masterprogramma.

Doel en opzet

Na afloop van deze Masterclass kun je internationaal en nationaal recht van het intellectuele eigendom en privacy vertalen naar de praktijk. Door verkregen kennis en inzicht beoordeel je onderlinge verbanden tussen de diverse deelgebieden van het intellectuele eigendom. Hiermee adviseer je deskundig over beleidsmatig en strategisch gebruik van de afzonderlijke rechten.

Ook heb je inzicht in de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en het gebruik van Data Protection Impact Assessment (DPIA) hierbij. Je weet welke gegevens gebruikt mogen worden, wat de risico's zijn en wanneer bescherming adequaat is.

In de studiebijeenkomsten wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijksituaties. Je gaat actief aan de slag met opdrachten die je direct in je werk kunt toepassen. Tijdens deze Masterclass heb je toegang tot actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op onze pagina over het levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent (bedrijfs)jurist en wilt je verdiepen in intellectuele eigendommen en privacybescherming. Je wilt je op Masterniveau ontwikkelen. Je kunt aan de slag bij het bedrijfsleven, belangenorganisaties of de dienstensector.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Privacy

 • Verplichtingen onder de AVG
 • Handhaving
 • Verwerkingsregister
 • Meldplicht datalekken
 • Data Protection Impact Assessment
 • Autoriteit Persoonsgegevens

Intellectueel eigendomsrecht

 • Auteursrecht
 • Octrooirecht
 • Merkenrecht
 • Internationale aspecten
 • Handelsnaamrecht
 • Overige intellectuele eigendomsrechten
 • Ongeoorloofde mededinging

Diploma

Je rondt deze Masterclass af met een eindopdracht. Behaal je een voldoende beoordeling, dan ontvang je het diploma ‘Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht en Privacybescherming’ van NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 2.690,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Masterclass Intellectueel Eigendomsrecht en Privacybescherming

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,7

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.