Masterclass Innoverende Overheid

Innovatie stimuleren en realiseren in je organisatie

Vanaf

€ 3.600,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een snel veranderende samenleving vraagt van overheden nieuwe manieren van organiseren. Hoe kom je tot innovatieve ideeën voor je overheidsorganisatie? En hoe realiseer je deze ideeën? In deze Masterclass ontwikkel je een effectieve aanpak om succesvol innovatieve veranderingen te initiëren, organiseren en realiseren. Er is aandacht voor zowel het organisatiekundige als het gedragspsychologische perspectief.

Jouw resultaat

Na deze Masterclass ben je een innovatieve veranderaar die veranderingen succesvol weet te realiseren. Hierbij heb je aandacht voor zowel de inrichting van de organisatie als voor het gedrag van de betrokkenen. Je begrijpt waarom mensen moeite hebben met organisatieveranderingen en weet hoe je hierop kunt inspelen. Je weet innovatieve ideeënvorming te stimuleren en kunt een effectieve aanpak opstellen om deze ideeën te realiseren.

Doelgroep

De Masterclass richt zich op managers, bestuurders, project- of programmamanagers en andere professionals die zich bezighouden met innovatie- en verandertrajecten binnen hun overheidsorganisatie.

Aanpak

In dit programma bedenk en ontwikkel je een effectieve aanpak om succesvol organisatieveranderingen te implementeren en te leiden. Daarbij krijg je zicht op de invloed van organisatiestructuren en gedragspsychologische principes op het verandervermogen van medewerkers. Centraal in de Masterclass staat je eigen case. Hierop ga je gedurende het programma het geleerde toepassen. Je ontvangt hier individueel feedback op.

Tijdens deze Masterclass wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt het programma optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze Masterclass ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Masterclass Innoverende Overheid

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.