Masterclass Asset Management

Verstevig je rol als assetmanager in het commerciële vastgoedsegment - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als assetmanager is het belangrijk om optimaal rendement te behalen van je commerciële vastgoedportefeuille op zowel financieel als functioneel vlak. Je beheerst de juiste balans tussen risico’s, opbrengsten en kosten waarbij je rekening houdt met trends zoals digitalisering. Tijdens deze Masterclass ontwikkel je fundamentele kennis en vaardigheden om als strategische adviespartner in het commerciële vastgoed te fungeren. Zo kun je na afloop beleidsplannen en strategie ontwikkelen voor een vastgoedportefeuille en deze tevens vertalen naar operationeel assetmanagement.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van diverse volledige Masteropleidingen van NCOI. Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor het gelijknamige onderdeel. Zo kies je met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor hogeropgeleiden die op tactisch en strategisch niveau binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor assetmanagement. Je werkt bijvoorbeeld als assetmanager, adviseur of professional in het commerciële vastgoed. Je wilt graag de waarde van de vastgoedportefeuille optimaliseren door een strategieplan te bedenken en dit uitvoeren middels een implementatieplan.

Doel en opzet

Tijdens de Masterclass buig je je over relevante thema's op het gebied van commercieel vastgoed. Onder leiding van deskundigen uit de praktijk ontwikkel je vaardigheden om invulling te geven aan je rol als interne assetmanager. Je gaat aan de slag met actuele ontwikkelingen binnen het assetmanagement. Je leert grip te krijgen op de onderhoudsuitgaven en in control te komen van je vastgoedportefeuille. Je bent in staat om verbeteringen op lange termijn te plannen en te budgetteren. Je weet waar de risico's liggen, richting te geven en een vastgoedplan te implementeren.

In deze Masterclass is er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Er worden uiteenlopende werkvormen toegepast tijdens de bijeenkomsten als cases, praktijkopdrachten en discussies. Op deze manier kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Deze bevat alle informatie die je voor je studie nodig hebt. Denk daarbij aan de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op onze pagina over het levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Diploma

Je rondt deze boeiende Masterclass af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van je opdracht ontvang je het diploma ‘Masterclass Asset Management’.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Asset Management

(8 bijeenkomsten)
Assetmanager

 • Relatie assetmanagement tot andere vakgebieden
 • De interne positie van assetmanager
 • Trends en ontwikkelingen assetmanagement
 • Governance
 • Impact van digitalisering en informatietechnologie

Prestatie

 • Prestatieoptimalisatie van de vastgoedportefeuille
 • Planning en controle
 • Vertaling van beleid en strategie naar concreet assetmanagement
 • Taxatiecyclus

Implementatie

 • Implementatie van het strategisch vastgoedplan
 • Juridische en fiscale aspecten van vastgoedexploitatie
 • Due diligence management
 • Contractvorming
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaalprijs

Dagopleiding: € 2.468,-

Avondopleiding: € 2.374,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 100,-

Arrangementskosten avond: € 44,-

Locatiekosten dag: € 118,-

Locatiekosten avond: € 80,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Masterclass Asset Management

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.