Leesonderwijs

Stimuleer kinderen te lezen - 3 maanden

Vanaf

€ 3.179,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Zelf kunnen lezen is een belangrijke voorwaarde voor succesvol schoolverloop bij kinderen. Voorlezen stimuleert de ontwikkeling van taalgevoel, woordenschat en het onderzoekend vermogen. Hoe kun je je leerlingen nog meer begeleiden in het ontwikkelen van hun leesvaardigheid? In deze opleiding leer je boeken en teksten selecteren die passen bij het niveau van de leerling en de leesmethodiek van de school. Je ontwikkelt instructievormen en leesmethoden om je leerlingen optimaal te begeleiden bij het lezen. Ook leer je leesproblemen signaleren en adequaat ingrijpen. Zo draag je succesvol bij aan de leesontwikkeling van je leerlingen.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs en je wilt leren kinderen meer ondersteuning te bieden bij het lezen. Ook als je werkt in het kinderdagverblijf of hulp biedt bij leesonderwijs en je kennis over de ontwikkeling van leesvaardigheden wilt vergroten om je leerlingen beter te kunnen begeleiden is deze opleiding interessant.

Doel en opzet

In de opleiding Leesonderwijs krijg je de handvatten aangereikt om je leerlingen te begeleiden in het leesonderwijs. Je verdiept je in het leesaanbod en selecteert werken die passen binnen de leesmethodiek van de school. Je maakt je verschillende instructievormen eigen en weet leerlingen op hun eigen niveau te begeleiden.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Zij bereiden je uitstekend voor op je eigen praktijk. Bovendien kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Leesonderwijs

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.