Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade

Vanaf

€ 12.771,28

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding Leergang Personenschade Zwaar Letsel leert je schade bij zwaar letsel optimaal te regelen en tegelijkertijd de maatschappelijke, financiële en persoonlijke schade van de benadeelde zo veel mogelijk te beperken. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers personenschade zwaar letsel. Ook is er aandacht voor je professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. Deze praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat wat je leert direct toepasbaar is in je werk. Zo word je door deze aantrekkelijke en complete opleiding op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar personenschade zwaar letsel. Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade en is de standaard in de markt.

Ontwikkeld in samenwerking met Adviesraad Leergangen Letselschade

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder). Hiermee is deze leergang van NIBE-SVV toonaangevend in de markt.

Direct resultaat

  • Na deze opleiding van NIBE-SVV ben je opgeleid tot letselschadebehandelaar zwaar letsel
  • Je ontvangt het waardevolle diploma Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. Je wilt integrale kennis en vaardigheden ontwikkelen om benadeelden zo veel mogelijk te beschermen door zowel de persoonlijke en maatschappelijke schade die gepaard gaat met zwaar letsel te beperken als het schadegeval zo goed mogelijk te regelen.

Doel en opzet

Deze leergang heeft als doelstelling je voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar voor personenschade zwaar letsel. De leergang bestaat uit 2 verplichte modules en 3 keuzemodules, waarvan je er 2 kiest.

De 2 verplichte modules bieden inzicht in het gehele proces van schadebehandeling bij zwaar letsel. Je leert in een zaak de regie uit te zetten en een behandelplan op te stellen, met oog voor de belangen, posities en doelstellingen van de betrokken partijen. Verder leer je de relevante feiten inventariseren en de schadeposten te benoemen in praktijksituaties met zwaar letsel. Ook bekwaam je je in het berekenen van toekomstige schade om met inachtneming van mogelijke toekomstscenario’s een zware letselzaak te kunnen regelen. De keuzemodules gaan, afhankelijk van je keuze, over letselschade bij zelfstandig ondernemers, overlijdensschade of beroepsziekten.

De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.

Vooropleiding

Je hebt HBO-denkniveau en de opleiding Personenschade Licht Letsel en/of Middelzwaar Letsel succesvol afgesloten. Naast de kennis op dat niveau heb je minimaal 1 jaar werkervaring in het behandelen van dossiers zwaar letsel.

Studiebelasting en duur

Afhankelijk van de keuzemodules heeft de opleiding 10 tot 13 bijeenkomsten. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Onderdeel van leerlijn

Deze leergang maakt onderdeel uit van de Leerlijn Schadebehandelaar Zwaar Letsel. Het is een interessant en veelzijdig vakgebied waarin medische kennis, arbeidsdeskundige inzichten en regels omtrent schadevergoedingen samenkomen. Elk geval is uniek. Daarom is het ook belangrijk dat je je als schadebehandelaar of tussenpersoon steeds bijschoolt. Wij bieden als NIBE-SVV de volgende programma's aan waarmee je je kennis in korte tijd verdiept en actualiseert:

  • Medische Aspecten van Ongevallenletsel
  • Arbeidsdeskundige Aspecten in de Letselschaderegeling
  • Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling
  • Arbeidsdeskundige Aspecten in de AOV

Ben jij benieuwd welke opleidingen en trainingen wij nog meer bieden om je kennis en vaardigheden als schadebehandelaar naar een hoger niveau te brengen? Bekijk dan de Leerlijn Schadebehandelaar Zwaar Letsel.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

 

Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.