Leergang Personenschade Licht Letsel

Ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade

Vanaf

€ 6.186,41

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV raak je in korte tijd vertrouwd met het hele proces van schadebehandeling bij licht letsel. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers. Ook is er aandacht voor je professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. De praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat alles wat je leert direct toepasbaar is in je werk. Zo word je door deze complete leergang op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar personenschade licht letsel. Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade en is de standaard in de markt.

Ontwikkeld in samenwerking met Adviesraad Leergangen Letselschade

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder). Hiermee is deze leergang van NIBE-SVV toonaangevend in de markt.

Direct resultaat

 • Na deze opleiding van NIBE-SVV in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade ben je opgeleid tot letselschadebehandelaar licht letsel
 • Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Leergang Personenschade Licht Letsel

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. Je wilt meer leren over het proces van schadebehandelingen bij licht letsel.

Doel en opzet

Deze leergang heeft als doelstelling je voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar. In twee kennismodules kom je alles te weten over aansprakelijkheidsrecht, schadevergoedingsrecht, verkeersrecht, WAM, verzekeringsvoorwaarden, fraude, zaakschadebehandeling, personenschadebehandeling en medische aspecten om de schade op de juiste wijze af te handelen.

Na deze twee kennismodules volgen twee vaardigheidstrainingen: een training Communicatieve Vaardigheden en een training Interculturele communicatie. De leergang wordt afgesloten met een praktijkgericht assessment waarin je het geleerde laat zien in een realistische setting.

De bijeenkomsten en trainingen zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen aan je docent of medestudenten over opdrachten en oefeningen.

Vooropleiding

Uitgangspunt van de opleiding is minimaal MBO-niveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van letselschade, zoals aangeboden in de opleiding Personenschade Algemeen.

Studiebelasting en duur

De opleiding duurt 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Aansprakelijkheid en schadebehandeling

(3 dagen)

 • Aansprakelijkheid
 • Schadevergoedingsrecht
 • Verkeersrecht en OVS
 • Art. 185 Wegenverkeerswet
 • Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
 • Rechtsbijstand
 • Schadebehandeling
 • Fraude

Personenschaderegeling

(3 dagen)

 • Schadebehandeling
 • Medische aspecten
 • Schade bij licht letsel

Communicatieve Vaardigheden

(3 dagen)

 • Eigen gedrag en het effect hiervan op anderen
 • Beeldvorming partijen
 • Effectief samenwerken
 • Omgaan met emoties
 • Ordenen en verwerken van informatie
 • Schrijven van duidelijke en objectieve brieven en rapportages
 • Effectief omgaan met het gedrag van verschillende onderhandelingspartners
 • Effectief onderhandelen en stijl van onderhandelen
 • Organiseren eigen werk, agendabeheer en oplossingsgericht werken

Interculturele communicatie

(1 dag)

 • Cultuur van niet-westerse allochtonen
 • Kinderen van migranten
 • De multiculturele samenleving
 • Waarnemen, hoe zien wij elkaar
 • Vooroordelen
 • Tips voor goed taalgebruik
 • Tips voor huisbezoek

Examen en diploma

De twee kennismodules worden afgerond met een digitaal examen. De complete leergang wordt afgesloten met een mondeling assessment. Indien je alles met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je het diploma ‘Leergang Personenschade Licht Letsel’.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

De opleiding volg je via klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 4.250,-
Studiemateriaal
€ 499,-
Examenkosten
€ 825,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 250,-
Locatiekosten
€ 295,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 6.119,-
BTW bedrag
€ 67,41
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 6.186,41

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Leergang Personenschade Licht Letsel

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.