Leergang Payments

Verdiep je in de wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer

Vanaf

€ 4.054,20

5 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV maak je kennis met verschillende componenten van het betalingsverkeer. Zo leer je over uiteenlopende betalingsmethoden en bestudeer je risico’s hiervan. Je raakt bekend met de wet- en regelgeving en weet welke eisen er worden gesteld aan financiële instellingen die op nationaal, Europees en internationaal niveau opereren. Daarnaast kijk je naar de toekomst: welke ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden en welke veranderingen mogen we nog verwachten?

Direct resultaat

 • Inzicht in de ontwikkelingen binnen het internationale betalingsverkeer
 • Je hebt een toonaangevende leergang gevolgd, die voor elke HBO'er binnen de financiële dienstverlening dé standaard is op het gebied van betalingsverkeer
 • Je ontvangt het diploma Leergang Payments van NIBE-SVV

Doelgroep

Deze opleiding is bijzonder geschikt voor professionals die in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met de praktische werkwijze van het betalingsverkeer. Je kunt hierbij denken aan onder andere trainees bij banken, medewerkers kas/balie en callcenter, adviseurs particuliere relaties, accountmanagers en commercieel ondersteuners zakelijke relaties, administratief medewerkers betalingsverkeer of IT-medewerkers bij banken.

Doel en opzet

Deze opleiding heeft tot doel om je op de hoogte te brengen van de precieze werkwijze van het betalingssysteem. Aan de orde komen onder andere fintech ontwikkelingen, (internationaal) betalingsverkeer, SEPA en PSD2. Je leert welke wet- en regelgeving er is op het gebied van betalingen. Ook ontdek je van diverse producten hoe ze werken op nationaal en internationaal niveau en welke risico’s ze met zich meebrengen. Risico’s zowel voor de veiligheid van de financiële instanties als voor de consument. Je richt je hierbij op gevestigde en recente ontwikkelingen binnen de markt. Aan de hand van casuïstiek worden op praktische wijze implicaties van het nieuwe systeem toegelicht. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk kunt toepassen in je werk.

Vooropleiding

De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf en van (internationaal) handels- en betalingsverkeer is gewenst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding bestaat uit vier modules. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Next Payments

(2 avonden)

 • Veranderingen in de betalingswereld
 • Financial Technology: fintech
 • Bitcoin en andere cryptocurrencies
 • PayPal
 • iDEAL
 • Contactloos betalen met de smartphone
 • Blockchain
 • Overheidsregelingen
 • PSD II (Directive on Payment Services) binnen SEPA
 • De rol van financiële instellingen
 • De invloed van niet-financiële instellingen (zoals Google en Apple)

Kernaspecten Betalingsverkeer

(2 dagen)

 • Economisch en maatschappelijk belang van betalingsverkeer
 • Bancair verwerken van verschillende soorten betalingen
 • Pan-europese clearing- en settlementsystemen
 • Gemeenschappelijk eurobetalingsgebied
 • Gevolgen PSD2

Toezicht en regelgeving

(E-learning)

 • Verschillende (nationale en internationale) instanties
 • Wft en Sanctiewet

Internationaal betalingsverkeer

(E-learning)

 • Internationaal zakendoen
 • Blanco betalingsverkeer
 • Documentair betalingsverkeer
 • Risicodekking en overheidsregelingen

Examen en diploma

Je rondt elke module afzonderlijk af met een moduleopdracht. Daarnaast rond je de opleiding in zijn geheel af met een eindopdracht. Heb je voor alle modules en de eindopdracht een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma ‘Leergang Payments’ van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Je volgt de opleiding via een combinatie van klassikale bijeenkomsten en e-learning. Zo volg je voor de module Next Payments 2 avondbijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Voor de module Kernaspecten betalingsverkeer neem je deel aan 2 dagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De andere 2 modules volg je via e-learning. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 3.049,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Examenkosten
€ 775,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.042,50
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 4.054,20

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Leergang Payments

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.