Leasing (e-learning inclusief examenrecht)

Leer de principes van operationele en financiële leasing toepassen in je praktijk

Vanaf

€ 614,00

Duur

4 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding leer je de principes van operationele en financiële leasing en hoe je deze in de praktijk toepast. Daarvoor bestudeer je verschillende leasevormen. De opleiding Leasing is ontwikkeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met deze vorm van financiering. Door middel van een unieke online leeromgeving leer je op praktijkgerichte wijze alles wat je moet weten over leasing en de verschillende leaseconstructies. Dit is de enige opleiding op het gebied van leasing in Nederland. Bovendien is de opleiding in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) ontwikkeld. Kortom: deze opleiding biedt je een unieke mogelijkheid om je kennis over dit vakgebied uit te breiden en te verdiepen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor medewerkers van leasemaatschappijen, accountmanagers zaken, commerciële ondersteuners en kredietanalisten van banken, medewerkers van de afdelingen verkoop, marketing, assetmanagement en riskmanagement van vendoren die leaseproducten aanbieden, accountants, juridisch specialisten, advocaten en deurwaarders die te maken hebben of krijgen met leasing.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding Leasing is dat je leert bepalen wat de wensen en behoeften van de klant zijn met betrekking tot leasing. Je leert hierop in te spelen door hierin te bemiddelen en te adviseren. Verder komt het beheren en muteren van leaseproducten aan bod. Deze opleiding wordt aangeboden via e-learning. In cases worden veelvoorkomende praktijksituaties behandeld, zoals het beoordelen van de financiële situatie van de klant, het inschrijven en toelichten van verschillende leaseproducten en het wijzen van de klant op juridische, fiscale en boekhoudkundige gevolgen van verschillende leaseproducten. Je kunt je kennis toetsen met quizzen, de begrippenlijst en het oefenexamen. Met deze praktijkgerichte, zeer toegankelijke aanpak word je uitstekend voorbereid op de toets.

Vooropleiding

Het niveau van de opleiding ligt op HBO-niveau. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar enige kennis op het gebied van zakelijke kredietverlening en zekerheden en ondernemingsvormen is gewenst.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 4 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

 

Leasing (e-learning inclusief examenrecht)

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.