Lean Management voor het MKB

Korte en efficiënte lijnen in het midden- en kleinbedrijf - 4 maanden

Vanaf

€ 1.383,36 incl. BTW

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

ISBW

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Elk groeiend mbk-bedrijf krijgt te maken met een snel veranderende omgeving en aanpassingen in processen. Daarbij is het steeds de uitdaging om op de meest simpele en effectieve manier samen te werken met leveranciers, afnemers en verschillende interne partijen. De lean methodiek kan je daarbij helpen. Met deze opleiding ontwikkel je je tot manager die de klant centraal stelt. Je leert de processen zo inrichten dat alle werkzaamheden goed op elkaar zijn afgestemd en je de klant een product van hoge kwaliteit bezorgt. Je zult merken dat er op deze manier nog veel tijd en winst te behalen valt en je je mkb-bedrijf succesvoller maakt. In deze training werk je samen met andere medewerkers uit het mkb aan vraagstukken die voor jou relevant zijn. Zo doe je nieuwe inzichten op die je direct kunt doorvoeren in je eigen organisatie.

Jouw resultaat

 • Je kent de uitgangspunten van lean en past deze toe in je organisatie
 • Je onderzoekt bedrijfsprocessen en kunt deze efficiënt inrichten door overbodige onderdelen te schrappen
 • Je hebt inzicht opgedaan door contact met andere mkb'ers die je verder helpen in het effectief inrichten van je organisatie

Aanpak

In deze training ontdek je wat lean is en hoe je dit in je eigen organisatie kunt toepassen. Je oefent met verschillende situaties en leert zo om processen zo efficiënt en resultaatgericht mogelijk in te richten. Door actief te oefenen en door je contact met andere mkb'ers zul je snel nieuwe inzichten opdoen die je in je eigen bedrijf kunt toepassen. Kortom: een training waarbij je vanaf de eerste dag profijt ervaart.

Voor het mkb

In dit programma volg je speciaal voor het mkb ontwikkelde lesdagen. Tijdens deze 2 dagen of 4 avonden ga je samen met eigenaren, managers en werknemers uit andere organisaties aan de slag met onderwerpen die jullie zelf inbrengen. Je wisselt kennis en ervaringen uit waardoor je tot nieuwe inzichten komt. Naast dit onderdeel wordt er ook veel tijd ingeruimd om te kunnen netwerken. Zo heb je na afloop van de bijeenkomsten nieuwe inzichten om in je organisatie te gebruiken en connecties om plannen te realiseren.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent eigenaar, leidinggevende of procesmanager binnen het mkb. Je zoekt naar handvatten om de verschillende processen binnen de organisatie zo goed mogelijk op elkaar af te laten stemmen en wilt daarom meer leren over de lean methode.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Lean Management

(4 bijeenkomsten)

 • Uitgangspunten lean
 • Wat is lean?
 • Wat zijn de basisgedachten van lean?
 • Hoe zet ik lean in mijn organisatie verder uit?
 • Werken vanuit waarde
 • Waar wil mijn klant voor betalen?
 • Welke stappen zijn nodig en welke niet?
 • Verspillingen
 • Zicht krijgen op het operationele proces
 • Filteren van ballast in processen
 • Op zoek naar verspillingen
 • Toepassen van lean
 • Lean toepassen in jouw eigen organisatie
 • Oplossen van problemen

MKB in de praktijk

(4 bijeenkomsten)

 • Effectief leiden van een mkb-bedrijf
 • Borgen van tijd voor innovaties
 • Delegeren in het mkb
 • Motiveren en inspireren van medewerkers binnen een mkb-bedrijf
 • Prioriteiten stellen binnen het mkb
 • Groepsinbreng
 • Case
 • Netwerken

  Certificaat

  Bij aantoonbare aanwezigheid tijdens de module MKB in de praktijk en na succesvolle afronding van deze training ontvang je het certificaat ‘Lean Management voor het MKB’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Lean Management voor het MKB duurt 4 maanden. Je volgt hierbij 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur en 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Lean Management voor het MKB

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

ISBW - Opleidersscore 7,9

Vandaag voor morgen
ISBW is hét opleidingsinstituut voor werkenden op het gebied van management, bedrijfskunde, marketing, sales en HRM. Hier vind je meer dan 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen, zowel op MBO-, HBO- als Post HBO-niveau. In alle lesprogramma’s koppelt ISBW actuele bedrijfswetenschappelijke theorieën en vaardigheden aan sociale inzichten en persoonlijke effectiviteit. Zo haal je uiteindelijk het meeste uit je opleiding.