Kwaliteitsmedewerker BRP

Het ontwikkelen van je kennis in een praktijkgerichte opleiding

Vanaf

€ 0,00

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een goede persoonsinformatievoorziening is voor de overheid heel belangrijk. Als kwaliteitsmedewerker BRP zorg je ervoor dat de kwaliteit van de BRP voldoet aan de gestelde eisen.

Denk hierbij aan de juistheid, actualiteit en betrouwbaarheid van de gegevens. In de opleiding Kwaliteitsmedewerker BRP verdiep je je in alle ins en outs van de BRP. Daarnaast leer je methoden, procedures en processen signaleren, evalueren en ontwikkelen in het kader van kwaliteitsverbetering. Zo word je goed voorbereid op de praktijk en kun je na afloop meteen aan de slag.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding kun je complexe aanvragen op het gebied van de BRP, nationaliteitswetgeving, internationaal privaatrecht en naturalisatie behandelen. Ook zorg je ervoor dat de kwaliteit van de BRP voldoet aan de eisen die aan deze administratie worden gesteld. Zo kun je fouten voorkomen en achterhalen en pak je binnen het handhavingsproces je rol.

Aanpak

Tijdens deze opleiding wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij Burgerzaken, Publiekszaken of Gegevensbeheer en wilt aan de slag als kwaliteitsmedewerker BRP. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

BRP

 • Systematiek
 • Gegevensverwerking

Privacy

Migratie

 • Regelgeving
 • Inschrijving en hervestiging
 • Vertrek naar het buitenland
 • Brondocumenten
 • Nationaliteit

Kwaliteit adresgegevens

 • Adresonderzoek en adreskwaliteit
 • Adresgerelateerde fraude en risicoprofielen

Awb en handhaving

 • Awb
 • Toezichthouder en bestuurlijke boete

Diploma

Je sluit de opleiding af met een eindopdracht. Als je een voldoende behaalt, ontvang je het diploma ‘Kwaliteitsmedewerker BRP’ van Bestuursacademie Nederland.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training duurt 6 maanden.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 3.099,-
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2 of 6 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Kwaliteitsmedewerker BRP

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.