Juridische Aspecten van Wegvervoer

Alles over wegvervoer, vervoerscondities en transportverzekeringen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze training over transportverzekeringen behandelt alle juridische aspecten rondom vervoer van zaken over de weg. U leert alles over de verschillende soorten van wegvervoer en de bijbehorende vervoerscondities en vervoersaansprakelijkheidsverzekeringen. In de training wordt niet alleen vakkennis behandeld, u ontwikkelt ook de nodige vaardigheden om die kennis in de praktijk toe te passen. Deze aantrekkelijke training wordt verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Zij zorgen ervoor dat praktijk en theorie hand in hand gaan door de inbreng van praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Kies daarom voor deze training van NIBE-SVV.

Doel en opzet

Doel van de training Juridische Aspecten van Wegvervoer is dat u kennis en inzicht ontwikkelt met betrekking tot de plaats van het wegvervoer binnen het totale vervoer en de rol van partijen betrokken bij het wegvervoer. U leert welke soorten wegvervoerders er zijn en onder welke condities zij vervoeren. Er wordt hierbij nader ingegaan op de inhoud van de gebruikelijke vervoerscondities binnen het wegvervoer, de betekenis van de vrachtbrief binnen het wegvervoer en de dekkingsomvang van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. De training is zeer praktijkgericht. U maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar uw eigen praktijk. Hierdoor kunt u dat wat u leert direct toepassen in uw werk.

In elke training of opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten en trainers. De bijeenkomsten worden uitsluitend verzorgd door docenten en trainers die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen u met hun ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening en transportverzekeringskennis zoals aangeboden in Assurantie A: Transport.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Doelgroep

De training is voor iedereen die kennis op het gebied van transportverzekeringen wil opdoen, zoals medewerkers van transportondernemingen en experts goederentransportschade, acceptanten en schadebehandelaars transportverzekering met als aandachtsgebied goederenverzekering en/of vervoerdersaansprakelijkheid en medewerkers bij intermediairs of registermakelaars in assurantiën.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Belang van wegvervoer in Nederland
 • Diverse partijen die betrokken zijn bij het wegvervoer
 • Samenhang koopovereenkomst, ­vervoersovereenkomst en goederentransportverzekering
 • Vervoerscondities voor het binnenlands wegvervoer (AVC) en het internationaal wegvervoer (CMR)
 • Aansprakelijkheidslimieten vervoers­condities en ­toepassing op schadegeval
 • Diverse soorten bijzonder vervoer ­(cabotage, ­ferry­vervoer, vervoer met opslag, koelvervoer en ­verhuizingen) en de benodigde documenten ­(vrachtbrieven en douane­documenten)
 • Verzekeringsaspecten bij het weg­vervoer
 • Dekking en uitsluitingen van de vervoerders­aansprakelijkheidsverzekering
 • Premieberekening
 • Samenhang vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, de AVB en de WAM
 • Schadebehandeling en de clausules G23 en G28
 • Retentie, verjaring en verval, en verrekening van ­vrachtpenningen met schade

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Juridische Aspecten van Wegvervoer’ van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Lesvormen

Deze training bestaat uit 3 dagen. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Juridische Aspecten van Wegvervoer

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.