Juridische Aspecten van de Motorrijtuigverzekeringen

Onderdeel van Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wetgeving speelt een grote rol binnen motorrijtuigverzekeringen. Zo is er de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, maar er zijn meer wetten die het verzekeringsproces beïnvloeden. Denk aan: aansprakelijkheids-, schadevergoedings-, vorderings- en bewijsrecht. Het is van belang dat je op dit gebied over de juiste kennis beschikt en dat je deze ook goed weet toe te passen. In deze opleiding ontwikkel je die kennis en vaardigheden. Je wordt hierbij begeleid door docenten met veel praktijkervaring. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 modules waarmee je het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen kunt behalen.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.

Heb je voor alle modules van het Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen van NIBE-SVV.

Jouw loopbaan

Deze opleiding Juridische Aspecten van de Motorrijtuigverzekeringen is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant en/of schadebehandelaar motorrijtuigverzekeringen en aanverwante verzekeringen. In deze opleiding ontwikkel je specialistische vakkennis over het aansprakelijkheidsrecht. Met deze kennis kun je risico’s beter inschatten en/of beoordelen wie aansprakelijk is voor een in het verkeer veroorzaakte of geleden schade. Je bent werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij, volmachtbedrijf, serviceprovider of registermakelaar in assurantiën. Ook voor schade-experts die zich in het aansprakelijkheidsrecht en verkeersrecht willen verdiepen is deze opleiding geschikt.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van motorrijtuigverzekeringen? Dan raden we je aan om de hele leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen te volgen.

Doel en opzet

In deze opleiding leer je de juridische aspecten van motorrijtuigverzekeringen te overzien en toe te passen in je schadebehandelingsproces. Allereerst ga je in op de plaats van aansprakelijkheidsrecht binnen ons rechtsstelsel, de vereisten voor wettelijke aansprakelijkheid en specifieke wetgeving voor aansprakelijkheidsschades in het verkeer. Ook ga je in op zaken als schadevergoedings-, bewijs- en vorderingsrecht. Toekomstige ontwikkelingen komen daarbij ook aan bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rol van verzekeringen bij zelfrijdende auto’s. Je docent heeft veel ervaring binnen het vakgebied en zal je ondersteunen door je praktijkvoorbeelden en de juiste context voor de theorie te geven. Dit is de optimale manier om kennis te verwerven en het bereidt je tegelijkertijd voor op het toepassen van die kennis.

Vooropleiding

Uitgangspunt van de opleiding is een MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening zoals aangeboden in de Wft-modules.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Juridische Aspecten van de Motorrijtuigverzekeringen

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.