ITIL® 4 Specialist: Drive Stakeholder Value

Breid je ITIL®-kennis uit voor een optimale omgang met stakeholders

Prijs

€ 1.924,25

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om met stakeholders af te stemmen welke IT-supportdiensten er ingericht of verbeterd moeten worden. Onder begeleiding van een gecertificeerde trainer ga je aan de slag met de stappen binnen een customer journey om hiermee de behoefte van de stakeholders inzichtelijk te maken. Na afloop van de training weet je welke tools nodig zijn om stakeholders te betrekken bij de processen om zo een optimale dienstverlening te kunnen verlenen.

Jouw resultaat

Na afloop van de training:

 • Heb je inzicht in de stappen binnen een customer journey en hoe deze uit te voeren
 • Kun je service offerings definiëren op basis van de klantvraag
 • Kun je stakeholderverwachtingen afstemmen en servicedetails overeenkomen
 • Stimuleer en borg je cocreatie
 • Realiseer je servicewaarde

Voor wie

Je bent verantwoordelijk voor of betrokken bij het opstellen van service offerings en je staat hiervoor in direct contact met de verschillende stakeholders om hiermee IT-servicemanagement binnen je organisatie in te richten en te optimaliseren. Bijvoorbeeld in de rol van IT-servicemanager, IT-consultant, change of delivery manager, business relationship manager, enterprisearchitect, projectmanager, supplier relationship manager, service level manager of customer success manager.

Aanpak

Deze ITIL® 4-training wordt gegeven op basis van de theorie, met uitstappen naar de praktijk, een case, (groeps)opdrachten en praktijkgerelateerde discussies. Zo worden de ITIL®-concepten concreet en toepasbaar gemaakt voor de praktijk.

Voorkennis

Je hebt ervaring met IT-servicemanagement en bent in het bezit van het certificaat ITIL® 4 Foundation.

Studiemateriaal

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van geaccrediteerd Engelstalig studiemateriaal. Dit omvat hand-outs en een boek. Hiermee kun je je na de training optimaal verder voorbereiden op het officiële examen ITIL® 4 Drive Stakeholder Value. Tevens beschik je over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de training nodig hebt. Daarnaast kun je makkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

Relationship management

Portfolio management

Service request management

Supplier management

Business analysis

Service level management

Service catalog management

Service Desk

Business relationship management

What is a Customer Journey

Customer Journey Steps

 • Explore
 • Engage
 • Offer
 • Agree
 • Onboard
 • Co-create
 • Realize

Examen

Na afloop van deze training plan je het officiële examen ITIL® 4 Specialist: Drive Stakeholder Value zelf in op een door jou gekozen datum. Dit examen is inbegrepen bij de training. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het certificaat 'ITIL® 4 Specialist: Drive Stakeholder Value' van Computrain.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 1.181,50
Trainingsmateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 300,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

ITIL® 4 Specialist: Drive Stakeholder Value

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.