Introductie Leerplicht en RMC

Aan de slag met voortijdige schoolverlaters

Vanaf

€ 1.068,35

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je op je werk regelmatig te maken met zaken rondom voortijdige schoolverlaters? En wil je in korte tijd basiskennis opdoen over de leerplicht en het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) Voortijdig Schoolverlaters? In deze training Introductie Leerplicht en RMC verkrijg je goed zicht op de oorzaken van schooluitval en de mogelijkheden om hiervoor een gerichte aanpak te ontwikkelen. Je leert zowel hoe je preventief kunt optreden om voortijdig schoolverlaten te voorkomen als hoe je jongeren weer terug kunt leiden naar school. Ook ontwikkel je de kennis en vaardigheden om in deze situatie samenwerkingen te organiseren. Kortom: een praktisch programma, waarmee je een sterke basis legt.

Jouw resultaat

Deze training stelt je in staat jongeren te begeleiden bij het vinden van een passende schoolloopbaan of leerwerktraject. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de groep ‘nieuwe’ en ‘oude’ voortijdige schoolverlaters (VSV). Je richt je dus op preventie van voortijdig schoolverlaten en op het weer terugleiden naar school. Na afloop van deze training heb je een goed beeld van de relevante wetgeving en kaders op het terrein van VSV. Daarnaast heb je inzicht in de preventie-instrumenten van het RMC. Je kunt een persoonlijke analyse en een plan van aanpak voor de jongeren maken. Ook heb je inzicht in de (samenwerking met) ketenpartners en instrumenten die toegepast worden. Daarbij heb je zicht op de rol van het onderwijs ten aanzien van schoolverzuim, het VSV en de zorg.

Doelgroep

Je bent trajectbegeleider/casemanager RMC of medewerker jongerenloket en/of leer-/werkloket. Je wilt je snel oriënteren op het werkterrein van voortijdig schoolverlaten.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Je kunt je eigen casuïstiek inbrengen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Introductie Leerplicht en RMC

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.