Masterclass Internal Branding

2 dagen - Een sterke cultuur neerzetten

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als medewerkers het DNA van hun organisatie denken, voelen en doen, helpt dat voor zowel de interne als de externe communicatie. Internal branding gaat verder dan interne communicatie alleen. Het is een manier om de organisatie of het merk te laden met waarden, die de medewerkers gaan uitdragen. Op die manier werkt internal branding ook voor de externe communicatie. Het merk en de uitstraling van de organisatie worden dan verbonden aan de medewerkers en de identiteit van de organisatie. Wil jij weten hoe je optimaal invulling geeft aan een internal-brandingstrategie? Dan is de training Masterclass Internal Branding iets voor jou.

Wat ga je leren

 • Je inventariseert de kernwaarden van het bedrijf en legt die vast
 • Je wordt je bewust van je bedrijfscultuur en de heersende waarden binnen de organisatie
 • Je stelt een internal-brandingstrategie op die ook de uitstraling van de organisatie naar de buitenwereld versterkt

Voor wie

Je wilt als communicatiespecialist gebruikmaken van de toegevoegde waarde van je collega's om een sterk merk aan de buitenwereld te presenteren.

Programma

Internal branding is een samenspel tussen de missie en visie van de organisatie, de geïdentificeerde kernwaarden en de bedrijfscultuur. Het helpt je als organisatie met één stem op te treden naar de buitenwereld en nieuw personeel te selecteren dat goed bij de kernwaarden past. Met internal branding wordt de externe profilering van de organisatie verbonden met het gedrag van de medewerkers.

Toptrainers uit de praktijk

De trainers van SRM zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij jezelf sterk ontwikkelt.

Vervolg

Wil je na de training Masterclass Internal Branding nog meer leren? Misschien is een van de volgende opties interessant voor jou:

 • SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5)
 • SRM Senior Communicatieadviseur C (BNP 4-5 zonder Live Businesscase)
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Certificaat

Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Internal Branding' van SRM.

Programma

In deze training verdiep je je in internal branding. Je ontdekt hoe je een verbinding legt tussen de medewerkers en de organisatiedoelen en hoe je verder vorm kunt geven aan een internal-brandingstrategie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Merk als kompas
 • Missie en visie
 • DNA van de organisatie
 • Kernwaarden
 • Denken, voelen, doen
 • Bedrijfscultuur
 • Verbinding medewerkers – organisatiedoelen
 • Internal branding strategie
 • Verankering in de organisatie
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

De training Masterclass Internal Branding duurt 2 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Investering

Lesgeld: € 1.490,-
Studiemateriaal: € 76,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Masterclass Internal Branding

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure